ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Παραστάσεις διαμαρτυρίας για τις υπεραριθμίες

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2013 2:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:24
 Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας πραγματοποίησαν χθες καθηγητές Πληροφορικής, μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας.
Πολυμελής αντιπροσωπεία καθηγητών Πληροφορικής σημείωσαν στην Περιφερειακή Διευθύντρια Βασιλική Ζιάκα την αντίθεσή τους «στον παράλογο τρόπο υπολογισμού των πλεονασμάτων που οδηγεί σε μεγάλο αριθμό υπεραριθμιών ειδικά στον κλάδο των καθηγητών της Πληροφορικής».
Οι εκπαιδευτικοί σημείωσαν και τις ευθύνες του υπ. Παιδείας σε θέματα όπως μεταξύ άλλων οι μεταθέσεις «σε περιοχές όπου δεν υπήρχαν διαθέσιμες θέσεις» με αποτέλεσμα «σήμερα αυτοί οι εκπαιδευτικοί να θεωρούνται υπεράριθμοι, παρόλο που η μετακίνησή τους, αν και μετά από αίτησή τους, έγινε με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης» για να καταλήξουν σημειώνοντας ότι ο διορισμός τους «έγινε με πλήρη διαφάνεια, είτε από την επετηρίδα, είτε μέσω διαγωνισμών ΑΣΕΠ».
Η ίδια αντιπροσωπεία πραγματοποίησε στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας και στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας όπου οι εκπαιδευτικοί έθεσαν τα αιτήματα του κλάδου στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθαν. Μαργαριτόπουλο.
Σύμφωνα και με την απόφαση της πρόσφατης συνέλευσης των καθηγητών Πληροφορικής που υπηρετούν στον νομό, οι εκπαιδευτικοί θα εντείνουν τις δράσεις τους για την ανάδειξη του προβλήματος και στο πλαίσιο αυτό, σε συνεννόηση με το ΔΣ της ΕΛΜΕ θα εξετασθεί το ενδεχόμενο σύγκλισης έκτακτης γενικής συνέλευσης ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους βουλευτές Λάρισας όλων των κομμάτων.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass