Παγκόσμια διάκριση σε Καρδιτσιώτη μαθητή

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2013 21:34 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:43
Χάλκινο μετάλλιο σε παγκόσμιο διαγωνισμό Βιολογίας, κατέκτησε ο Καρδιτσιώτης μαθητής του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας, Στέργιος Τσίτος, ο οποίος συμμετείχε στην 24η Παγκόσμια Ολυμπιάδας Βιολογίας, στη Βέρνη.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν όλοι κι όλοι τέσσερις μαθητές, που διαγωνίστηκαν μαζί με διακόσιους πενήντα μαθητές/τριες από 62 χώρες, και θεωρείται μεγάλη επιτυχία το ότι επέστρεψαν και οι τέσσερις στη χώρας μας έχοντας κατακτήσει διακρίσεις.

Ειδικότερα ο Στέργιος Τσίτος του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας και η Θεοφανώ Ζούμπου του ΓΕΛ Καρέα κατέκτησαν χάλκινο μετάλλιο, ενώ η Ειρήνη Κωνσταντινίδου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και η Δέσποινα Μπενέτου του 9ου ΓΕΛ Πειραιά, απέσπασαν έπαινο.

Στην αποστολή συμμετείχαν οι συνοδοί Παναγιώτης Στασινάκης, Εκπαιδευτικός Δευτ/βάθμιας Εκπαίδευσης του 4ου ΓΕΛ Ζωγράφου και ο Παναγιώτης Παφίλης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών.

O διαγωνισμός διεξάγεται από την ΙΒΟ (International Biology Olympiad) και πραγματοποιείται εδώ και 24 χρόνια κάθε Ιούλιο σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Η Ελλάδα, μέσω της ΠΈΒ, συμμετέχει από το 2005 και είναι η τρίτη φορά, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, που πετυχαίνει διάκριση.

Οι τέσσερεις μαθητές και μαθήτριες επιλέχτηκαν για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα, μεταξύ τριών χιλιάδων και πλέον μαθητών του Λυκείου, οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας , που διοργανώνει η ΠΈΒ υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων : « Η διάκριση που πέτυχαν οι Ελληνες μαθητές αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη ότι είχαν να ανταγωνιστούν μαθητές που αποκτούν πολύ περισσότερες γνώσεις Βιολογίας, από τα σχολεία της πατρίδας τους και προετοιμάζονται για την Ολυμπιάδα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι τέσσερις συμμετέχοντες απ΄ τη χώρα μας, αμέσως μετά την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, παρακολούθησαν επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Βιολογικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Ίδρυμα ΙατροΒιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, που επιχείρησε να καλύψει τις ελλείψεις της παρεχόμενης Βιολογικής παιδείας στο Ελληνικό σχολείο, αφού η Βιολογία και στις τρεις τάξεις του Λυκείου διδάσκεται από μία ώρα εβδομαδιαίως, παρά την γενική παραδοχή ότι η Βιολογία είναι η επιστήμη του 21ου αιώνα.

Πιστεύοντας ότι η εκπαίδευση και η έρευνα είναι οι ασφαλέστερες "επενδύσεις" ενός λαού, ιδίως σε περιόδους κρίσεων, ευελπιστούμε ότι η πολιτεία εν όψη του σχεδίου για το νέο Λύκειο, θα συμβάλει στην αναβάθμιση της διδασκαλίας της Βιολογίας στο Λύκειο.

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων συγχαίρει θερμά τους επιτυχόντες μαθητές και τους εύχεται κάθε επιτυχία στην αρχόμενη επιστημονική τους ζωή, ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, Πανεπιστημιακούς δασκάλους και ερευνητές που εργάστηκαν εθελοντικά συμβάλλοντας στην επιτυχία των μαθητών».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass