Ξανά στους δρόμους οι καθηγητές

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2013 0:12 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:43
  Βγήκαν ξανά στους δρόμους οι καθηγητές χθες στη Λάρισα, κι αυτή τη φορά για να ενημερώσουν την κοινωνία για τις θέσεις τους και την πραγματική διάσταση των όσων δρομολογεί το Υπουργείο Παιδείας (καταργήσεις ειδικοτήτων στην τεχνική –επαγγελματική εκπαίδευση).

Ειδικότερα χθες στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, τοποθέτησαν ειδικό σταντ, ανάρτησαν πανό και μοίραζαν στους πολίτες έντυπο ενημερωτικό υλικό, έχοντας στο πλευρό τους μαθητές των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ του νομού.

Το έντυπο, που αφορούσε ανοιχτή επιστολή μαθητών ειδικοτήτων στην εκπαίδευση, που καταργήθηκαν , ανάφερε μεταξύ άλλων: «Οι βουλευτές του ν. Λάρισας (Μ. Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας και Φ. Σαχινίδης) ψήφισαν την κατάργηση 50 ειδικοτήτων της Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Ψήφισαν δηλαδή: Το όφελος της ιδιωτικής σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης. Το όφελος των λίγων σε βάρος των πολλών. Το όφελος των πλούσιων σε βάρος των φτωχών.

Συγκεκριμένα οι ειδικότητες που καταργούνται: Βοηθοί Φυσικοθεραπευτές, Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμοι, Βοηθοί Νοσηλευτές, Βοηθοί Ραδιολογίας Ακτινολογίας,  Αισθητικοί , Κομμωτές,  Γραφίστες , Αργυροχρυσοχόοι , Βοηθοί Οδοντοτεχνίτες και Βοηθοί Ιτρικών Εργαστηρίων.

Για όλες αυτές τις ειδικότητες, το κόστος απόκτησης πτυχίου από ένα ιδιωτικό ΙΕΚ, ανέρχεται από 8.000 με 10.000 ευρώ!

Αυτό είναι το κόστος απόκτησης των συγκεκριμένων πτυχίων που μέχρι σήμερα παίρναμε δωρεάν από τα Δημόσια ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.

Μας ρωτάτε αν έχουμε χρήματα;

Καλούμε την κοινωνία : να αντιληφθεί ότι τα σχολεία και οι ευκαιρίες είναι για τα παιδιά της!

Θέλουμε: τον Σεπτέμβριο να συνεχίσουμε τις σπουδές μας στο αντικείμενο που επιλέξαμε.

Θέλουμε: ίσες ευκαιρίες, όπως γράφει το σύνταγμα.

Θέλουμε: τους καθηγητές μας πίσω στο σχολείο μας».

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας και την Επιτροπή Αγώνα, τόσο αύριο Τετάρτη 24 Ιουλίου, όσο και την ερχόμενη Παρασκευή 26 Ιουλίου, τις ώρες από 7 μ.μ. μέχρι τις 9.30 μ.μ., μέλη της ΕΛΜΕ,  θα βρίσκονται επίσης στον ίδιο χώρο της κεντρικής πλατείας, συνεχίζοντας την ενημέρωση του κόσμου.

Παράλληλα χθες πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση στα γραφεία της ΕΛΜΕ Λάρισας, προκειμένου να συζητήσουν τα μέλη της την περαιτέρω δράση τους. Μεταξύ άλλων ξεκίνησαν την οργάνωση των ομάδων δράσης που θα ασχοληθούν η κάθε μία με συγκεκριμένο αντικείμενο, ενώ εμμένουν πιστοί στις θέσεις τους για συνέχεια του αγώνα διαμαρτυρίας.

Να σημειωθεί ότι τα γραφεία της ΕΛΜΕ Λάρισας, είναι ανοιχτά κάθε απόγευμα όλο το καλοκαίρι, ενώ για ενημέρωση των εκπαιδευτικών υπάρχει σχετική σελίδα στο facebook,  ΕΛΜΕ Λάρισας.

 

 ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass