ΤΟ 4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Αλλάζοντας την Ελλάδα, αλλάζουμε την Ευρώπη»

* Από 2-8 Αυγούστου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας *Κ Αγοραστός: «Φορείς ιδεών και οξυγόνο ζωής οι νέοι»

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2013 2:17 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:46
Της Μαρίνας Αποστολοπούλου
Υπό το γενικό σύνθημα «Αλλάζοντας τη Θεσσαλία, αλλάζουμε την Ευρώπη» 150 νέοι από 22 χώρες μέλη της ΕΕ, 15 έως 23 ετών, θα βρεθούν στη Θεσσαλία από τις 2 μέχρι τις 8 Αυγούστου προκειμένου να συμμετάσχουν στο 4ο Διεθνές Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας.
Οι εργασίες του φόρουμ θα ανοίξουν στην Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα και θα ολοκληρωθούν στη Λάρισα με τη διεξαγωγή συμπερασμάτων στο πλαίσιο ολομέλειας που θα συνέλθει στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ενώ τα θέματα που θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων τους νέους που θα συμμετάσχουν σε αυτό είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική, η ανεργία των νέων, η θέση των επιχειρήσεων στη σύγχρονη πραγματικότητα καθώς και άλλα ζητήματα που απαρτίζουν την καθημερινότητα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.
Χθες, και με αφορμή τη φιλοξενία του φόρουμ των Ευρωπαίων νέων στη Θεσσαλία, στο πλαίσιο συνέντευξη Τύπου τόσο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, όσο και η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το γεγονός ότι μία τέτοια διοργάνωση φιλοξενείται στη Θεσσαλία αλλά και την ικανοποίησή τους για την ενεργοποίηση των νέων πάνω σε σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και εξέφρασαν τη στήριξή τους προς τη νέα γενιά, τόσο ως προς τη συγκεκριμένη προσπάθεια όσο και γενικότερα. Ενώ δυο μέλη της οργανωτικής επιτροπή του φόρουμ για τη Θεσσαλία, ενημέρωσαν για το περιεχόμενο και τους στόχους του.
Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μεταξύ άλλων επισήμανε τη βαρύτητα της διοργάνωσης και δήλωσε ότι η αιρετή Περιφέρεια εμπιστεύεται τους νέους «γιατί είναι οι φορείς νέων ιδεών και το οξυγόνο της ζωής, και προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε πάντα δίπλα τους και τους στηρίζουμε». Με το σύνθημα «αλλάζοντας τη Θεσσαλία αλλάζουμε την Ευρώπη» ξεκινά μια διαδραστική διαδικασία, παρατήρησε, η οποία δίνει το μήνυμα, ότι οι νέοι ενεργοποιούνται σωστά μεθοδικά και φέρνουν αποτελέσματα και συνέχισε:« Εμείς θέλουμε τα αποτελέσματα να μας κοινοποιηθούν για να μπορέσουμε να τα αξιοποιήσουμε και να γνωρίσουμε τις ανησυχίες τους και τον προβληματισμό τους. Υπάρχει ενθουσιασμός από τους συμμετέχοντες και είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία τους. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά αυτά, γιατί ξεκίνησαν μια ιδέα απ το μηδέν, η οποία σήμερα γίνεται πραγματικότητα και πιστεύουμε ότι θα πετύχουν».
 Παράλληλα ο περιφερειάρχης τόνισε ότι οι νέοι αυτοί πέραν της προσπάθειας που έκαναν δίνουν και ένα άλλο μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί, η Θεσσαλία μπορεί και διοργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις με μεγάλη επιτυχία. Άλλωστε οι συμμετοχές σε χώρες και σε συνέδρους το αποδεικνύουν χαρακτηριστικά. Ακόμα αυτό δείχνει και το γεγονός ότι οι νέοι ενδιαφέρονται για τον τόπο τους και «βγάζουν» σε μια δύσκολη και σκληρή χρονική στιγμή τη χώρα προς τα έξω.
Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου τόνισε ότι η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την εκδήλωση και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός γιατί θα δοθεί η δυνατότητα στους νέους ανθρώπους να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις να προβληματιστούν γύρω από θέματα ευρωπαϊκής φύσεως που πρωτίστως τους απασχολούν. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνέχισε, έχουμε τονίσει ότι στηρίζουμε τις νέες ιδέες, στηρίζουμε τους νέους ανθρώπους, που μπορούν να φέρουν μια προοπτική διαφορετική και νέες ιδέες στον τόπο μας. Καλωσορίζουμε τους νέους στην περιοχή μας και ευχόμαστε να έχουν καλά αποτελέσματα οι εργασίες τους.
Ο υπεύθυνος διοργάνωσης Βασίλης Κουτσομάρκος ανέφερε ότι η ιδέα για την πραγματοποίηση του φόρουμ στη Θεσσαλία ξεκίνησε πριν ενάμιση χρόνο και ύστερα από πολλές συναντήσεις και ώρες δουλειάς δημιουργήθηκε ένα οργανωμένο πρόγραμμα και η ιδέα μας άρχισε να υλοποιείται. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που μας βοήθησε στο να βρούμε τα κατάλληλα μέρη για να φιλοξενήσουμε το συνέδριο και για την υποστήριξη στο εγχείρημά μας, επισήμανε ο κ. Κουτσομάρκος.
Εξάλλου η Ευανθία Κατσιώρα εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής ευχαρίστησε επίσης την Περιφέρεια για τη στήριξη και αναφερόμενη στο πρόγραμμα παρατήρησε ότι ξεκινάει από την Πεύκη Καλαμπάκας στην οποία οι νέοι θα συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα έξυπνων παιχνιδιών για να γνωριστούν μεταξύ τους, στη συνέχεια θα μεταβούν στα Τρίκαλα όπου θα γίνει η επίσημη τελετή έναρξης του συνεδρίου. Στη συνέχεια οι νέοι θα χωριστούν σε επιτροπές και θα συζητήσουν θέματα ευρωπαϊκού αλλά και εθνικού και τοπικού ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα η κοινή αγροτική και η θέση των τοπικών επιχειρήσεων στη διεθνή οικονομία κ.α. Οι εργασίες του φόρουμ θα συνεχιστούν στη Λάρισα με μια καλλιτεχνική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Αυγούστου και θα κορυφωθούν στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου με την ολομέλεια του συνεδρίου κατά την οποία οι σύνεδροι θα συζητήσουν τα ψηφίσματα των επιτροπών. Παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, σχολίασε η κ. Κατσιώρα, η στήριξη από τους τοπικούς φορείς ήταν πολύ μεγάλη και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά επίσης και τους Δήμους Τρικκαίων και Καλαμπάκας, το Γραφείο Πληροφόρησης για Ευρωπαϊκά θέματα Europe direct οι οποίοι μας στήριξαν από την πρώτη στιγμή και στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά μας, καθώς και τις τοπικές επιχειρήσεις που στηρίζουν με τα προϊόντα τους».
Τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν στις επιτροπές είναι μεταξύ άλλων: η κοινή αγροτική πολιτική, η διεθνοποίηση των επιχειρήσεων μικρής και μεσαίας κλίμακας, το δημοκρατικό έλλειμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη δεν μπορούν ακόμη να εγγυηθούν τα εργασιακά δικαιώματα σε κάθε ευρωπαίο πολίτη, η ανεργία των νέων, η γλωσσική πολυμορφία και ποικιλομορφία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πώς μπορεί να προστατευτεί, η βιώσιμη χρήση του νερού, το ζήτημα περί ανεξαρτησίας της Καταλονίας, κ.ά.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass