ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΧΘΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Δημόσια υγεία και παιδεία, χωρίς απολύσεις

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2013 2:19 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:46
Το μήνυμα ότι θα είναι συνεχώς στον δρόμο όλο το καλοκαίρι υγειονομικοί και εκπαιδευτικοί, έδωσαν χθες εργαζόμενοι των δύο κλάδων, που πραγματοποίησαν κοινή πορεία και κατέληξαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Υπογράμμισαν ότι το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας πάει να κλείσει εντελώς και κλείνουν και σχολεία με τους 112 εκπαιδευτικούς του ν. Λάρισας, που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα. Σε πρώτη φάση, μετά από αναλυτική συζήτηση, που είχε μαζί τους, ο περιφερειάρχης κ. Κων. Αγοραστός, ζήτησε να έχει και από τους δύο κλάδους αναλυτικά στοιχεία με την κατάσταση που δημιουργείται και στα τέλη Αυγούστου, το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεδριάσει με αποκλειστικό θέμα την υγεία και την παιδεία. Ώστε, με στοιχεία, να διεκδικηθούν τα αιτήματα του νομού.
Οι χθεσινές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν με πορεία εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ προς το ΓΝ Λάρισας, όπου πραγματοποιούσαν συνέλευση οι απεργούντες νοσοκομειακοί γιατροί. Στη συνέχεια από την είσοδο του ΓΝ Λάρισας, ξεκίνησε κοινή πορεία γιατρών και εκπαιδευτικών, μέσω της οδού 31ης Αυγούστου, που αφού πέρασε από κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, κατέληξε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συνθήματα που ακούστηκαν, μεταξύ άλλων ήταν «παιδεία, υγεία, ρεύμα και νερό, δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στον λαό», «αυτός που περισσεύει είναι ο Σαμαράς, το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς» κ.λπ.
Στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου έγινε η συνάντηση όλων διαδηλωτών με τον περιφερειάρχη, εκπρόσωποι των δύο κλάδων ανέλυσαν τους λόγους των κινητοποιήσεων και ζήτησαν να υπάρξει απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά να πάρουν θέση και οι άλλοι τοπικοί φορείς, κατά των απολύσεων, των μετακινήσεων και συγχωνεύσεων εργαζομένων και υπηρεσιών.
Εκ μέρους των νοσοκομειακών γιατρών ο πρόεδρος κ. Λάμπρος Καραγεώργος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι: «Μετά από τις χιλιάδες αποχωρήσεις άλλων συναδέλφων ήρθε και η ώρα για απολύσεις 2.500 υγειονομικών. Το μήνυμα που πρέπει να περάσει προς τα έξω είναι ότι δεν εξαιρείται κανείς! Όλοι στη λαιμητόμο, όλοι στον θάνατο, αρκεί να περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και των ξένων δανειστών. Η απάντηση πρέπει να είναι μία μόνη και μαζική. Καθηγητές και γιατροί μαζί, δίνουμε το παράδειγμα στο λαό, στην κινητοποίηση για την ανατροπή και στην προσπάθεια να δημιουργηθεί κάτι από τη βάση».
Από τους ευρισκόμενους σε διαθεσιμότητα 112 εκπαιδευτικούς του ν. Λάρισας η κ. Δήμητρα Κόκκοβα σημείωσε: «Είμαστε 2.500 σε διαθεσιμότητα, είμαστε σε διαρκή αγώνα όλες αυτές τις ημέρες, δεν δεχόμαστε διαθεσιμότητα και απολύσεις. Ο κόσμος, η κοινωνία και οι συνάδελφοι, να καταλάβουν ότι ο υπουργός δεν λέει την αλήθεια. Κινδυνεύουμε όλοι και πρέπει να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτών των μέτρων. Κλείνουν σχολεία και αφήνονται στο δρόμο 20.000 μαθητές. Η υγεία και η παιδεία είναι δημόσια αγαθά, είναι κεκτημένα, δεν τα δωρίζουμε στους ιδιώτες, είναι κεκτημένα. Τον Σεπτέμβριο θα πάμε κανονικά στα σχολεία μας».
Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass