ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 4.000 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ, ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

«Πυρ και μανία» οι σχολικοί φύλακες

* Ετοιμάζουν προσφυγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2013 2:39 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:47
«Κερασάκι στην τούρτα» ήταν για τους σχολικούς φύλακες που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα η «εξαγγελία» του υπουργού Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλου, για πρόσληψη 4.000 συμβασιούχων φυλάκων στα σχολεία, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Χθες το μεσημέρι, τα μέλη του Σωματείου Σχολικών Φυλάκων Ν. Λάρισας προχώρησαν σε διαδήλωση διαμαρτυρίας, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φτάνοντας μέχρι τα γραφεία της «Ε».
«Ήμασταν 2.200 σχολικοί φύλακες και μας έθεσαν σε διαθεσιμότητα. Και τώρα θέλουν να προσλάβουν διπλάσιο αριθμό, 4.000, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Τους ενημερώνουμε ότι θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους», ανέφερε στην «Ε» ο πρόεδρος του Σωματείου, Σωτήρης Αυγέρης.
Φωνάζοντας συνθήματα, οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν την εξαγγελία του υπουργού Παιδείας, τονίζοντας πως η εξέλιξη αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις απολύσεις-διαθεσιμότητες που έχουν προηγηθεί. Μάλιστα, υποστηρίζουν πως η απόλυση και η πρόσληψη συμβασιούχων στη θέση των απολυθέντων σε διαθεσιμότητα, αντιβαίνει στο κοινοτικό και διεθνές εργατικό δίκαιο και για τον λόγο αυτό θα προσφύγουν στα ελληνικά, αλλά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά της απόλυσής τους.
ΣΕ... ΚΥΚΛΟΥΣ
Υπενθυμίζεται ότι η εγκατάσταση σχολικών φυλάκων στα σχολεία είχε ξεκινήσει το 2001, πάλι μέσω κοινοτικών προγραμμάτων, ενώ οι δικαιούχοι των πρώτων προγραμμάτων που είχαν προκηρυχτεί ήταν οι τότε άνεργοι. Μέσω της διαδικασίας επιλογής του ΑΣΕΠ, άρχισαν να επιλέγονται σχολικοί φύλακες, στο πλαίσιο του προγράμματος «Απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων στη φύλαξη σχολικών κτιρίων», το οποίο υλοποιήθηκε με συνεργασία 145 δήμων και κοινοτήτων της επικράτειας και των υπουργείων Εσωτερικών, Παιδείας, Εργασίας, Δημόσιας Τάξης, τον ΟΑΕΔ και την ΚΕΔΕ.
Το 2004 και έπειτα από υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι εργαζόμενοι εντάχθηκαν στο προεδρικό διάταγμα 164, επί υπουργίας του κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Παράλληλα και με τις διατάξεις του νόμου 3320/2005, όσοι από τους μέχρι τότε 3.000 σχολικούς φύλακες κρίθηκαν από το ΑΣΕΠ ότι πληρούσαν τις προϋποθέσεις υπαγωγής τους στις ρυθμίσεις του Προεδρικού Διατάγματος 164/2004, κατατάχθηκαν σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ειδικότητας ΔΕ Σχολικών Φυλάκων, στους φορείς στους οποίους απασχολούνταν κατά τη διάρκεια του προγράμματος «Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας ανέργων στη φύλαξη σχολικών κτιρίων». Από τον Μάρτιο του 2006 έως και τον Φεβρουάριο του 2007 είχαν προσληφθεί σταδιακά 2.753 άνεργοι ως σχολικοί φύλακες.
Μ.Μ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass