ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΘΒΕ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

«Πολιτιστική» διαμαρτυρία καθηγητών

* Αύριο στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παραλαβή και το κάψιμο των διαπιστωτικών πράξεων

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2013 2:59 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:59
Ζητώντας από τους θεατές της θεατρικής παράστασης «Ειρήνη» (του Αριστοφάνη) να τους συμπαρασταθούν και «σαν άλλος σύγχρονος Τρυγαίος» να αγωνιστούν μαζί τους «για την προκοπή της χώρας», καθηγητές της τεχνικής εκπαίδευσης του νομού, διαμαρτυρήθηκαν με έναν ξεχωριστό τρόπο κατά της απόφασης του υπουργείου Παιδείας με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα.
Μέλη της ΕΛΜΕ Λάρισας και της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στις διαθεσιμότητες και στις απολύσεις εκπαιδευτικών, έχοντας λάβει την άδεια του θιάσου (του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας που ανέβασε την παράσταση προχθές βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ) απευθύνθηκαν στο κοινό, από το οποίο και χειροκροτήθηκαν, προκειμένου να μεταφέρουν τις θέσεις τους.
Εκ μέρους των εκπαιδευτικών, το μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Δημ. Παπαδόπουλος ανέγνωσε στους θεατές επιστολή, στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνεται πως «η κυβέρνηση - αυτός ο δικομματικός πλέον θίασος - σε ένα βράδυ κατήργησε 50 ειδικότητες των τεχνολογικών λυκείων στέλνοντας στην ανεργία 2.500 επιπλέον εργαζόμενους και οδηγώντας τα παιδιά των συγκεκριμένων ειδικοτήτων στα ιδιωτικά ΙΕΚ.
Οι επιλογές των κυβερνώντων συνεπάγονται νέα έξοδα για τις οικογένειες και κέρδη για τους ιδιώτες – φίλους τους. Ταυτόχρονα τα σχέδια για το νέο γενικό και τεχνολογικό λύκειο οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε νέες απολύσεις, αύξηση της μαθητικής διαρροής και γιγάντωση της παραπαιδείας, τη στιγμή που η ανεργία έχει σπάσει κάθε ρεκόρ και το σύνολο σχεδόν της μορφωμένης νεολαίας παίρνει τον δρόμο της μετανάστευσης.
Κανένα δικαίωμα δεν μένει στο απυρόβλητο της τρόικας και των εγχώριων υποτακτικών της. Παιδεία, υγεία, δημοκρατία όλα συνθλίβονται στο «γουδί» των μνημονίων με μόνο στόχο τη σωτηρία των τοκογλύφων. Τα εκατομμύρια των ανέργων, οι χιλιάδες συνάνθρωποί μας που αυτοκτονούν κάτω από την πίεση αυτής της πολιτικής, οι άστεγοι που αναζητούν τροφή στα σκουπίδια, δεν πτοούν την κυβέρνηση, που συνεχίζει ακάθεκτη να ισχυρίζεται ότι εργάζεται για την ανάπτυξη και τη σωτηρία της χώρας.
Μπροστά σ’ αυτή τη γενικευμένη καταστροφή που συντελείται στη χώρα μας σας καλούμε σε γενικό ξεσηκωμό. Ας ενώσουμε τη φωνή και τις δυνάμεις μας στον αγώνα για αξιοπρεπή ζωή, δημοκρατία και ανεξαρτησία. Ας τους σταματήσουμε. Σαν άλλος σύγχρονος Τρυγαίος, ας παλέψουμε να ξαναφέρουμε στον τόπο μας την ειρήνη και την προκοπή» κατέληξε ο ομιλητής.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, με απόφαση της πρόσφατης συνέλευσης, καθηγητές που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί αύριο Παρασκευή στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.
Προκειμένου να παραλάβουν μαζικά τις ατομικές διαπιστωτικές πράξεις με τις οποίες τίθενται σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια να τις κάψουν σε μια συμβολική πράξη διαμαρτυρίας. Με αφορμή την αυριανή κινητοποίηση η Επιτροπή Αγώνα της Λάρισας καλεί «όλους τους συναδέλφους, όλων των ειδικοτήτων, όλων των σχολείων, γονείς, μαθητές, σχολικούς φύλακες, πολίτες που πλήττονται και φορείς, να είναι εκεί.
Μπορούμε έμπρακτα να δείξουμε τη συμπαράστασή μας, να περπατήσουμε μαζί τον δύσκολο δρόμο», καταλήγει το κάλεσμα.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass