ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

«Καταστρέψατε τις ζωές μας, θα καταστρέψουμε τις πολιτικές σας»

* Διεθνής καμπάνια της ΟΛΜΕ, με συγκέντρωση υπογραφών για τις διαθεσιμότητες καθηγητών και την κατάργηση τομέων στην ΤΕΕ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2013 2:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:00
Με συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και αποδοκιμάζοντας βουλευτές Λάρισας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθηγητές της τεχνικής εκπαίδευσης που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, πραγματοποίησαν χθες νέα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας.
Καθηγητές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ και της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στις διαθεσιμότητες και απολύσεις, συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας. Στην πλειοψηφία τους, καθηγητές που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα (93 συνολικά σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ του νομού), αρκετοί εκ των οποίων μέσα σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης παρέλαβαν τις ατομικές διαπιστωτικές πράξεις, αντίγραφα των οποίων έκαψαν συμβολικά.
Νωρίτερα εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα, η καθηγήτρια Δήμητρα Κόκοβα ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για τις τρέχουσες εξελίξεις τονίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν και θα ενταθούν μετά τις 19 Αυγούστου.
Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας με τους διαδηλωτές να πραγματοποιούν στάσεις έξω από τα γραφεία των βουλευτών Λάρισας, Μάξ. Χαρακόπουλου, Χρ. Κέλλα και Φίλ. Σαχινίδη τους οποίους και αποδοκίμασαν με συνθήματα, με αφορμή και τη στήριξη που παρέχουν στην κυβέρνηση. Η πορεία κατέληξε στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με αντιπροσωπεία των καθηγητών να συναντάται με τον προϊστάμενο Επιστημονικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Θωμ. Μπεχλιβάνη. Στον οποίο και μετέφεραν την έντονη αντίδρασή τους για τη διαθεσιμότητα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η κυβερνητική απόφαση, που δεν λαμβάνει υπόψη της κανένα παιδαγωγικό κριτήριο, ανατρέπει τις ζωές μας, χάνουμε τις δουλειές μας μετά από τόσα χρόνια στα σχολεία» καλώντας γενικότερα από τα στελέχη εκπαίδευσης «να αποδείξουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική και όχι εκφράζοντας μόνο τη συμπαράστασή τους».
Με αφορμή τη χθεσινή κινητοποίηση, το αιρετό μέλος του ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας Βαγγέλης Παλούκας σε δήλωσή του σημειώνει πως «βρισκόμαστε σήμερα εδώ ,για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που στέλνει στη διαθεσιμότητα και την απόλυση χιλιάδες εκπαιδευτικούς της Τεχνικής Εκπαίδευσης σε αυτή τη φάση, διαλύει τη Δημόσια εκπαίδευση και την ίδια ώρα με κλειστά σχολεία ετοιμάζει το πιο ταξικό σχολείο, σε επίπεδο Γενικού Λυκείου και Τεχνολογικού , που υπήρξε ποτέ στην ελληνική κοινωνία.
Μέσα από ένα Μαραθώνιο τεσσάρων πανελλαδικών –προαγωγικών εξετάσεων από την Α΄ Λυκείου μέχρι τη Γ΄ Λυκείου, οδηγεί τους μαθητές και τις οικογένειες στα μονοπάτια της παραπαιδείας και στα ιδιαίτερα από πιο μικρές ηλικίες. Ο ταξικός χαρακτήρας ,η «θεοποίηση» της κατάρτισης , η κατάργηση της γνώσης με τα μεταγυμνασιακά ΙΕΚ ,η φτηνή εργασία των μαθητών, μέσω του θεσμού μέσω της μαθητείας ,δείχνουν ότι μας ετοιμάζουν ένα μέλλον εργασιακού μεσαίωνα και μια εκπαίδευση για λίγους και εκλεκτούς. Δεν αναγνωρίζουμε αυτές τις διαθεσιμότητες και τις καταργήσεις κλάδων και η απάντηση σε όλα αυτά είναι μία και μοναδική: Αγώνας μαζικός για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και αυτών που την εφαρμόζουν».
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
Στο μεταξύ η ΟΛΜΕ ξεκίνησε διεθνή καμπάνια, συγκεντρώνοντας υπογραφές διαμαρτυρίας, για τις διαθεσιμότητες καθηγητών και την κατάργηση τομέων στην Τεχνική Εκπαίδευση. Η Επιτροπή Αγώνα εκπαιδευτικών, η ΕΛΜΕ Λάρισας και η ΟΛΜΕ, καλούν όλους να υπογράψουν ηλεκτρονικά στην εξής διεύθυνση
http://www.avaaz.org/en/petition/SAVE_PUBLIC_EDUCATION_IN_GREECE_NOT_ONE_TEACHER_OR_STUDENT_LESS_ACT_NOW_LATER_MEANS_NEVER/?email
Όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται στο σχετικό κείμενο «ξεκινάμε εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών, με σύνθημα: Ενώνουμε τις φωνές μας, ενώνουμε τις δράσεις μας, για ποιοτική δημόσια δωρεάν παιδεία, για να έχουν ευκαιρίες εκπαίδευσης όλα τα παιδιά.
Ζητάμε την επαναφορά των 50 ειδικοτήτων και την επιστροφή των καθηγητών στις θέσεις τους. Ζητάμε την επαναφορά των τομέων και των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ. Υπογράφουμε όλοι , ως το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, για ότι πολυτιμότερο έχουμε, τα παιδιά μας.
Ως ευγνωμοσύνη, σε όσους πριν από μας, αγωνίστηκαν για τη δημόσια δωρεάν παιδεία και μας έδωσαν ευκαιρίες στη γνώση. Ως υποχρέωση δική μας να αφήσουμε παρακαταθήκη στις μελλοντικές γενιές να έχουν πρόσβαση στη γνώση» καταλήγει το κείμενο .
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass