ΕΛΑΒΑΝ «ΚΟΥΠΟΝΙΑ» ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Δωρεάν αγορές σχολικών ειδών για 21.630 ασφαλισμένους του ΟΓΑ

* 7.419 από τους 25.198, που κατέθεσαν αιτήσεις, πήραν δελτία κοινωνικού τουρισμού φέτος

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2013 2:41 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:34
Της Λένας Κισσάβου
Δωρεάν τα σχολικά βοηθήματα και τα είδη γραφικής ύλης, θα προμηθευτούν φέτος 21.630 ασφαλισμένοι του ΟΓΑ στο νομό Λάρισας.
Πρόκειται για τους τυχερούς που κληρώθηκαν φέτος στο πλαίσιο του προγράμματος «Δωρεάν παροχής βιβλίων» του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, του ΟΓΑ, μεταξύ των 300.000 ασφαλισμένων σε όλη τη χώρα.
Αναλυτικά στο νομό Λάρισας κατέθεσαν αιτήσεις για να λάβουν το «σχολικό βοήθημα», 23.238 ασφαλισμένοι και τελικά οι 1.608 εξ αυτών δεν το πήραν.
Βέβαια ο αριθμός των δικαιούχων που δεν έτυχαν της παροχής, είναι πολύ μικρότερος αυτών που τελικά η κλήρωση που έγινε τους απέκλεισε από το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ.
Συγκεκριμένα από τις 25.198 αιτήσεις, που κατατέθηκαν από ασφαλισμένους του ΟΓΑ, στο νομό Λάρισας, προκειμένου να τύχουν της παροχής του κοινωνικού τουρισμού και των εκδρομικών προγραμμάτων του, κληρώθηκαν 7.419 άτομα.
Εξ αυτών, οι 6.919 τυχεροί δικαιούχοι, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εξαήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) σε τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και κάμπινγκ) σε όλη τη χώρα, ενώ οι υπόλοιποι 500 τις οργανωμένες εκδρομές, τριήμερες εκδρομές (2 διανυκτερεύσεις), οι οποίες διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία, που έχουν συμβληθεί με τον ΟΓΑ.
Ένα μεγάλο ποσοστό δικαιούχων, που ανέρχεται στα 17.779 άτομα, μένει εκτός αυτής της προσφοράς, σε μια εποχή που ένα τέτοιο βοήθημα θεωρείται πολύτιμο για πολλές οικογένειες.
Τέλος, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που μας απέστειλε ο ΟΓΑ, ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις των ασφαλισμένων του στο νομό Λάρισας, για την παροχή εισιτηρίων θεατρικών παραστάσεων.
Ειδικότερα 6.538 δικαιούχοι κατέθεσαν αιτήσεις και όλοι τους έλαβαν δελτία θεάματος.
Στο σύνολό τους, στον νομό Λάρισας, από τις 54.974 αιτήσεις ασφαλισμένων που κατατέθηκαν, για να λάβουν τις τρεις εν λόγω παροχές, ικανοποιήθηκαν οι 35.587.
ΒΟΗΘΗΜΑ ΑΓΟΡΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ
Όσο αφορά στο πρόγραμμα «Δωρεάν παροχής βιβλίων», απευθυνόταν σε συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους οι οποίοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη.
Προϋπόθεση συμμετοχής ήταν η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ. Η ηλεκτρονική κλήρωση επιλογής δικαιούχων, πραγματοποιήθηκε εφ' όσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερέβη τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων.
Η παροχή αντιστοιχεί σε 20 ευρώ ανά άτομο (κάθε δικαιούχος παίρνει και για προστατευόμενα μέλη του). Με αυτά τα δελτία οι δικαιούχοι μπορούν να αγοράσουν από τα συμβεβλημένα με τον Οργανισμό βιβλιοπωλεία ανά την Ελλάδα, ξενόγλωσσα βιβλία, βοηθήματα σχολείου, γραφική σχολική ύλη, τετράδια κ.α.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ
Όσο αφορά στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής εισιτηρίων θεάτρου, οι κάτοχοί τους μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν μέχρι τις 31 Μαϊου 2014 και να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις ανά την Ελλάδα, σε κάθε συμβεβλημένο θέατρο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα είχε οριστεί να διανεμηθούν σε 100.000 δικαιούχους του ΟΓΑ .
Οι ενδιαφερόμενοι τα προμηθεύονται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) όλης της χώρας, για μια πληθώρα θεατρικών παραστάσεων ελεύθερης επιλογής τους σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Επίσης ο ΟΓΑ, μέσω των προγραμμάτων δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου της "Αγροτικής Εστίας", διαθέτει εισιτήρια και για παιδικές σκηνές.
Το κόστος του κάθε δελτίου θεάματος ανέρχεται στα15 ευρώ ανά ασφαλισμένο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass