Χρωμάτισαν τον έναστρο ουρανό

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2013 22:19 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:35

Μαθητές επισκέφθηκαν τις βιβλιοθήκες του νομού Λάρισας που είναι ενταγμένες στο δίκτυο βιβλιοθηκών Future Library και είχαν την ευκαιρία να χρωματίσουν τον έναστρο νυχτερινό ουρανό. Πιο συγκεκριμένα, το Αστεροσκοπείο Λάρισας του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Επιστημών Λάρισας σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυρνάβου και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελώνα, διοργάνωσαν εκδηλώσεις όπου οι επισκέπτες μαθητές ενημερώθηκαν για τη φύση, τα χαρακτηριστικά και το χρώμα των αστεριών.

Στη συνέχεια, τα παιδιά χρωμάτισαν τον Ήλιο, τα πιο λαμπρά αστέρια από γνωστούς αστερισμούς, όπως είναι η Μεγάλη Άρκτος και ο Ωρίωνας, και διάβασαν το μύθο που κρύβεται πίσω από την αρχαία ελληνική ονοματολογία των αστερισμών. Τέλος, διασκέδασαν μ' ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με το οποίο ταξιδέψανε στα μονοπάτια του ουρανού με οδηγό τον αστρικό χάρτη. Εισηγητής στις εκδηλώσεις ήταν ο κ. Ιωάννης Χουϊνάβας, φυσικός του Αστεροσκοπείου Λάρισας, ο οποίος μετέφερε και τις θερμές ευχές από τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΕΛ κ. Βάιο Κυριτσάκα για καλή πρόοδο με επιτυχίες στα μαθήματά τους. Από τις βιβλιοθήκες υπεύθυνες για τις εκδηλώσεις ήταν οι βιβλιοθηκονόμοι Χάιδω Πανταζή (Δ.Β. Ραψάνης), Χρύσα Χατζηαβραάμ (Δ.Κ.Β. Λάρισας), Αντιγόνη Χαρού (Δ.Β. Τυρνάβου) και Ματίνα Οικονόμου (Δ.Β. Αμπελώνα). Οι εκδηλώσεις ήταν ενταγμένες στο φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα του Future Library, με τη συμμετοχή 103 βιβλιοθηκών απ’ όλη τη χώρα και τίτλο «Στις βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος». Το Future Library είναι Αστική Μη-κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και των κοινωνικών δικτύων, ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass