Κινητοποιήσεις γονέων σε 6ο - 29ο Δημοτικά Σχολεία Λάρισας

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2013 23:28 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:35

Να μην επιτρέψουν να γίνουν μαθήματα την ερχόμενη Δευτέρα, ζητώντας την άμεση ανάκληση των αποφάσεων για συγχωνεύσεις τμημάτων και την άμεση λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, αποφάσισαν χθες οι γονείς του 6ου και 29ου Δημοτικών σχολείων Λάρισας.

Μετά από κοινή γενική συνέλευση, οι δύο σύλλογοι γονέων σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν πως «βιώνουμε μια πρωτόγνωρη και εφιαλτική πραγματικότητα απόσυρσης του Κράτους από την παροχή των κοινωνικών αγαθών στους πολίτες του. Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας, Παιδείας και των άλλων κοινωνικών αγαθών παίρνει πλέον ακραίες διαστάσεις.

Στον τομέα της Παιδείας η αιφνιδιαστική απόφαση για συγχωνεύσεις τμημάτων συστεγαζόμενων σχολείων, απόφαση που ουσιαστικά σημαίνει υπολειτουργία των σχολείων, έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά άλλων αποφάσεων όπως η αλλαγές στην τεχνική εκπαίδευση και η δημιουργία του νέου Λυκείου-εξεταστικού κέντρου, που τελικό αποτέλεσμα έχουν τον αποκλεισμό των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων από την Παιδεία.

Η απόφαση της Κυβέρνησης να «λειτουργήσουν» τα σχολεία χωρίς τον απαραίτητο αριθμό δασκάλων μας βρίσκει αντίθετους και μας εξοργίζει. Αντί να καλυφθούν τα κενά αυτά κρύβονται κάτω από τα χαλί στοιβάζοντας τους μαθητές σε τμήματα που δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Επιπλέον η πλήρης λειτουργία των ολοήμερων σχολείων φαίνεται να είναι αβέβαιη. Σκοπός τους είναι μόνο να βγουν τα νούμερα του προϋπολογισμού χωρίς κανένα σεβασμό πια ούτε στα παιδιά μας.

Επιπλέον μας εξοργίζει το θράσος των υπευθύνων τόσο κεντρικά όσο και σε τοπικό επίπεδο να δηλώνουν ότι τα κενά είναι λιγότερα από ποτέ. Διεκδικούμε: Άμεση ανάκληση όλων των αποφάσεων για συγχωνεύσεις τμημάτων και αύξηση του αριθμού των παιδιών ανά τμήμα. Ολοκληρωμένη άμεση λειτουργία των ολοήμερων σχολείων.

Αποφασίζουμε, από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου τα παιδιά μας δε θα μπουν στις τάξεις. Συγκέντρωση των γονιών με τα παιδιά τους στο προαύλιο του σχολείου στις 8 πμ. Οι γονείς που λόγω εργασίας δεν μπορούν να παρευρεθούν θα κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι τους. Στις 10:00, ώρα έναρξης της στάσης εργασίας των δασκάλων, πορεία δασκάλων γονιών και μαθητών στους δρόμους της πόλης με κατάληξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται από την ΕΛΜΕ.

Καθημερινή συγκέντρωση στις 8:00 και πορείες στις 10:00 με παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης και άλλους φορείς. Νέα γενική συνέλευση την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στην αίθουσα τελετών 6ου-29ου Δημοτικού για καθορισμό των επόμενων δράσεων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass