ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Η ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΤΣΙΤΣΑΝΟΥΔΗ

Παρουσίαση συλλογικού τόμου για τη διαχείριση πόνου στη δημόσια σφαίρα

Δημοσίευση: 10 Απρ 2013 14:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:30

Οι Eκδόσεις Προπομπός και τα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης Παιδεία διοργανώνουν την παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Η διαχείριση του πόνου στη δημόσια σφαίρα–Από τη νηπιακή ηλικία έως την ενηλικίωση» που επιμελήθηκε η Λέκτορας Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη-Μαλλίδη.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 11 Απριλίου και ώρα 7 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη, στο βιβλιοπωλείο-Πολυχώρο «Ανατόλια» (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα). Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η κ. Σμαράγδα Παπαδοπούλου-Μανταδάκη, Αν. Καθηγήτρια Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι συγγραφείς του τόμου, κ.κ. Ζήσης Παπαδημητρίου, Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και Άννα Παναγιωταρέα, Καθηγήτρια Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, Δημοσιογράφος και η επιμελήτρια του τόμου. Στο χώρο της βιβλιοπαρουσίασης θα φιλοξενηθούν εικαστικές αναπαραστάσεις του πόνου από τη ζωγράφο κ. Σταματία Καππέ.

Στον τόμο συμμετέχουν οι κ.κ. Χρυσούλα Λασκαράτου («Η λειτουργία της γλώσσας στη βιωματική εμπειρία του πόνου σε διαλόγους θεραπευτών–ασθενών»), Βασίλης Αναγνωστόπουλος («Η αφήγηση στο χώρο της ιατρικής»), Ζήσης Δ. Παπαδημητρίου («Πολιτικό σύστημα, τηλεόραση και διαχείριση του ανθρώπινου πόνου»), Αννα Παναγιωταρέα («Η τηλεοπτική εμπορευματοποίηση του πόνου»), Ευαγγελία Κούρτη («Λόγος και αντίλογος σχετικά με την προβολή στα ΜΜΕ υποθέσεων με παιδιά θύματα βίας: H περίπτωση του μπλογκ FINDALEX»), Ηλίας Κουρκούτας («Αναπηρία και ΜΜΕ: Κριτικά σχόλια και προτάσεις»), Περικλής Πολίτης («Ο σωματικός πόνος σε διαφημίσεις φαρμακευτικών προϊόντων. Μια κατά Bakhtin ανάγνωση»), Οδυσσέας Δ Μουζάς («Η διαχείριση του πόνου από τα ΜΜΕ»), Ευστράτιος Παπάνης («Τα ΜΜΕ ως επικοινωνιακή απαξία»), Φανή Κουντούρη («Το καθημερινό βίωμα του πολίτη στα ΜΜΕ. Η ανάδυση μιας νέας κοινωνικής ατζέντας;»), Marina Geat (“Ά propos de la manipulation du verbe «aimer» dans le langage des medias et de la politique italiens”) και Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη (««Γλώσσα και διεκπεραίωση των αιτημάτων ‘του κόσμου’ στο δημόσιο λόγο»).

Όπως αναφέρει η επιμελήτρια του τόμου, «το φιλεύσπλαχνο και επιδέξιο management της ανθρώπινης οδύνης στη δημόσια σφαίρα εξοστράκισε το ανεπικοινώνητο του πόνου και ευδοκίμησε χάρη στη στάση απατηλής οικειότητας από την πλευρά των ασκούντων την επιτροπεία του άλγους έναντι όσων το υποφέρουν. Η νηπιακή και παιδική ηλικία δεν εξαιρέθηκε. Στα “reality” τα παιδιά εργαλειοποιήθηκαν και μετατράπηκαν σε κοινά ανταλλάξιμα αγαθά».

Η συγκεκριμένη συλλογική έκδοση βραβεύτηκε πρόσφατα με ειδικό βραβείο από τη Διεθνή Ένωση Λογοτεχνών – Καλλιτεχνών Ελλάδας στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass