Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανελλήνια δράση προσφοράς προσκόπων

Δημοσίευση: 11 Απρ 2013 22:32 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:33

Πανελλήνια Δράση Προσφοράς και Ευαισθητοποίησης, διοργανώνει αύριο Σάββατο και την Κυριακή 14 Απριλίου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.  Σύμφωνα με δελτίο τύπου, η δράση θα διεξαχθεί σε κεντρικά σημεία σε όλη την Ελλάδα και έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κοινωνικό περίγυρο, δίνοντας ταυτόχρονα στα παιδιά και τους νέους τη δυνατότητα να μάθουν, να προβληματιστούν και να προσφέρουν, κάνοντας πράξη ρητό του προσκοπισμού «αφήστε τον κόσμο καλύτερο από ότι τον βρήκατε».

Στα πλαίσια της πανελλήνιας αυτής δράσης το 3ο Σύστημα Αεροπροσκοπων Λάρισας θα υλοποιήσει δράσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης Λάρισας. Πιο συγκεκριμένα η 3η Αγέλη Λυκοπούλων (ηλικίας 7-11 ετών) θα υλοποιήσει μεγάλο παιχνίδι στο κέντρο της Λάρισας με σκοπό τα παιδιά να ανακαλύψουν το χαμένο χαμόγελο το οποίο λείπει πια από την καθημερινότητα λόγω των δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε όλοι μας. Μάλιστα για να μπορέσει να μεταφερθεί η θετική ενέργεια θα προσφερθεί ένα δώρο έκπληξη σε όλους τους συμμετέχοντες αλλά και στους περαστικούς. Ζωηρά παιχνίδια, τραγούδια και κατασκευές θα είναι μερικά από τα στοιχεία της δραστηριότητας και καλεσμένα είναι όλα τα παιδιά που θέλουν να μεταφέρουν τα χαμόγελα τους σε όλη τη πόλη.

Επιπλέον η 3η Ομάδα Αεροπροσκόπων Λάρισας (παιδιά ηλικίας 11-14 ετών) θα προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Για αυτό το σκοπό οι πρόσκοποι θα υλοποιήσουν παιχνίδια, θα παρουσιάσουν ιστορίες αλλά και θα φτιάξουν μεγάλα πανό με σκέψεις και ευχές για ένα καλύτερο μέλλον για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία. Οι δράσεις θα ξεκινήσουν στη Πλατεία Ταχυδρομείου και στους γύρο πεζόδρομους στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής και είναι καλεσμένοι μικροί και μεγαλύτεροι για να παίξουν, να ζωγραφίσουν, να κάνουν όμορφες κατασκευές συμμετέχοντας σε αυτήν την πανελλήνια δράση αλλά και γνωρίζοντας το έργο των προσκόπων.