ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ 12 ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Δύο Λαρισαίοι φοιτητές στο ίδρυμα Μπιλ Κλίντον

Δημοσίευση: 22 Απρ 2013 3:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:45
Δώδεκα Έλληνες φοιτητές, μεταξύ των οποίων και δύο Λαρισαίοι, υποδέχτηκε ο Μπιλ Κλίντον στο Clinton Global Initiative University (CGIU) στο Saint Louis, των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα. Είναι η πρώτη φορά που αναπτύσσεται μια τέτοια πρωτοβουλία στην Ελλάδα. Οι δύο Λαρισαίοι ήταν οι: Παπακωνσταντίνου Θεοφανώ, απόφοιτος Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης Βόλου και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα «Κατάρτισης Ενηλίκων» του ΕΑΠ, Γιαμαλής Κωνσταντίνος, τελειόφοιτος τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας
Τη συμμετοχή των Ελλήνων στήριξε η Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία παίρνει μέρος στις διοργανώσεις του CGIU από παλιά. «Οι πρωτοβουλίες Clinton στόχο έχουν να οδηγήσουν την έμπνευση των ανθρώπων στη δράση. Πληροφορήθηκα ότι μέχρι σήμερα δεν είχε υπάρξει συμμετοχή Ελλήνων φοιτητών στο CGIU και θεώρησα ότι θα ήταν χρήσιμο μια τέτοια πρωτοβουλία να ενισχυθεί» σημείωσε. Στο παγκόσμιο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και κατάρτισης του Clinton Global Initiative University οι Έλληνες φοιτητές μαζί με άλλους 1000 από 75 χώρες κλήθηκαν να εφαρμόσουν τα καινοτόμα πιλοτικά σχέδια τους που αφορούν την ανάληψη κοινωνικών δράσεων και ενεργειών αλληλεγγύης. Για να επιλεγούν οι 12 συμμετέχοντες του προγράμματος, υπήρξαν πάνω από 250 υποψηφιότητες. Οι προτάσεις που έχουν επιλεγεί και θα αρχίσουν να υλοποιούνται, με την εθελοντική προσφορά των φοιτητών, καλύπτουν τους τομείς της Δημόσιας Υγείας, της Καταπολέμησης της Φτώχειας και του Αποκλεισμού, καθώς και της Πρότυπης Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η Παπακωνσταντίνου Θεοφανώ, επιλέχθηκε για πρόγραμμα με στόχο την άρση κοινωνικού αποκλεισμού, τη προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ενίσχυση μηχανισμών που διευκολύνουν την προσβασιμότητα σε βασικά κοινωνικά αγαθά όπως αυτό της Εκπαίδευσης και της Υγείας. Ο Γιαμαλής Κωνσταντίνος, επιλέχθηκε για εθελοντικό σύστημα συλλογής φαγητού από επιχειρήσεις, με σκοπό τη διανομή του σε απόρους, με παράλληλη διαφήμιση των συγκεκριμένων επιχειρήσεων. Το συγκεκριμένο σύστημα έχει ως στόχο να προβάλει τον εθελοντισμό, να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φτώχειας και να αναδείξει τις επιχειρήσεις οι οποίες θα βοηθήσουν το έργο αυτό. Την υπόλοιπη ελληνική ομάδα στο CGIU το 2013 αποτελούσαν: Ναταλία Μπαλάφα, Ειρήνη Μποτονάκη, Άννα Χριστοδούλου, Παντελία Εμμανουήλ, Άρης Κωνσταντινίδης, Αλέξανδρος Λουκάς, Δημήτριος Μανδηλιώτης, Milenko Pilic, Χρυσάνθη Σαλιαγκοπούλου και Αγγελική Τσάπανου. Οι υπότροφοι επελέγησαν από τον Γρηγόρη Σκαλκέα, ομότιμο καθηγητή ιατρικής και ακαδημαϊκό, τον Ναπολέοντα Μαραβέγια, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Θόδωρο Πελαγίδη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, και τη Holly Sargent Associate Dean του Kennedy School of Government του Harvard.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass