Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δίωξη Λαρισαίου δασκάλου

Δημοσίευση: 25 Απρ 2013 14:11 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:51
Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ/Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Λάρισας σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «συμπαρίσταται στο Στέφανο Γκουλιώνη, δάσκαλο, ο οποίος παραπέμπεται στο Πειθαρχικό με την κατηγορία «της ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας». Αφορμή για την παραπομπή αποτελεί η πρωτόδικη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας με την ψεύτικη κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2012 στη Λάρισα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας εκτιμά ότι χρησιμοποιείται ως πρόφαση η απόφαση του δικαστηρίου, προκειμένου να στηθεί το σκηνικό ώστε το Πειθαρχικό όργανο να λειτουργήσει με βάσει τον νέο Πειθαρχικό Κώδικα και να επιλέξει την ποινή της προσωρινής ή οριστικής παύσης με βάση το άρθρο 107 παρ. ε’ του Ν. 4057/2012. Αρωγός στην κατεύθυνση αυτή και ο μνημονιακός νόμος 4093/2012, ο οποίος επιβάλλει την αυτοδίκαιη αργία για οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο, από τη στιγμή που παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και μόνο.
Στην περίπτωση του Στέφανου Γκουλιώνη με καμία έννοια και κανέναν τρόπο δεν τεκμαίρεται ανάρμοστη συμπεριφορά. Η αόριστη ρήση του Πειθαρχικού Κώδικα δίνει τη δυνατότητα να διώκονται δημόσιοι υπάλληλοι την ώρα που ασκούν τα ατομικά τους δικαιώματα. Δίνει τη δυνατότητα σε κάθε υστερόβουλο ιδιώτη ή σε όργανα της τάξης που κάνουν κατάχρηση εξουσίας να “βάζουν σε μπελάδες” ικανούς υπαλλήλους με κοινωνικές ευαισθησίες, όπως είναι ο Στέφανος Γκουλιώνης.
Διαφωνούμε ριζικά με την εσπευσμένη σύγκληση του Πειθαρχικού Συμβούλιου πριν τελεσιδικήσει η ποινική υπόθεση. Καλούμε το Πειθαρχικό Συμβούλιο να μην ασκεί διώξεις σε υπαλλήλους οι οποίοι σύρονται στα δικαστήρια για πλημμελήματα με στημένες κατηγορίες αστυνομικών οργάνων. Ζητούμε την κατάργηση του μνημονιακού Ν. 4093/2012 και τον, χουντικής έμπνευσης, Ν. 4057/2012, οι οποίοι θεσπίστηκαν για την τρομοκράτηση του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να συμμορφωθούν στα κελεύσματα της μνημονιακής κυβέρνησης» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass