Ερώτηση 43 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη δίωξη Λαρισαίου δασκάλου

Δημοσίευση: 26 Απρ 2013 23:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:52
Να πάρουν θέση «απέναντι στην, φρονηματικού χαρακτήρα, δίωξη του δασκάλου και διευθυντή του ειδικού σχολείου της Λάρισας Στέφανου Γκουλιώνη, καθώς και να αποσύρουν άμεσα τις επίμαχες διατάξεις των Ν. 4057/2012 και 4093/2012, που αφορούν στην αυτοδίκαιη αργία δημοσίων υπαλλήλων» ζήτησαν με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, με πρωτοβουλία των Λαρισαίων Ηρώς Διώτη και Δημήτρη Γελαλή.
Οι βουλευτές αναφέρθηκαν διεξοδικά στο περιστατικό της σύλληψης μετά την παρέλαση της 25/3/2012 και καταδίκης του δασκάλου, «που σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται με το εκπαιδευτικό έργο ή την υπηρεσία του», υπενθυμίζοντας ότι η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει, μολαταύτα «αφενός παραπέμπεται στο Πειθαρχικό για “ανάρμοστη για υπάλληλο συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας”, όπως προβλέπεται από το νέο Πειθαρχικό Κώδικα των Δ.Υ. (Ν.4057/2012), ενώ αφετέρου περιλαμβάνεται στον ονομαστικό κατάλογο των εκπαιδευτικών που απειλούνται να τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία».
Οι βουλευτές ζήτησαν να ενημερωθούν «ποιά είναι τα κριτήρια με τα οποία χαρακτηρίστηκε “ανάρμοστη” η συμπεριφορά ενός πολίτη που συνελήφθη σε μια διαμαρτυρία, καθώς και τί θέση παίρνουν για το γεγονός ότι, ενώ η αντίσταση κατά της αρχής δεν αποτελεί κώλυμα διορισμού, μπορεί να οδηγήσει στην απόλυση του εν λόγω εκπαιδευτικού» και επεσήμαναν:
«Η δίωξη του εν λόγω δασκάλου είναι φρονηματικού χαρακτήρα, ενώ στόχο έχει, μεταξύ άλλων, να δώσει το μήνυμα ότι πλέον, η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης κρέμεται πάνω από τα κεφάλια όσων αντιστέκονται.  Παρότι η συμμετοχή σε πράξεις διαμαρτυρίας απέναντι στην κοινωνική βαρβαρότητα και την μνημονιακή πολιτική είναι ούτως ή άλλως καθήκον του κάθε πολίτη πρόκειται επιπλέον για κατάφωρη παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου τεκμηρίου της αθωότητας, που στιγματίζει τον εργαζόμενο και θίγει την προσωπική του αξιοπρέπεια. Είναι σαφές ότι οι δύο Νόμοι επιδιώκουν την επιβολή κλίματος πειθάρχησης και φόβου, προκειμένου να περάσουν οι απολύσεις στο Δημόσιο για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Τρόικας».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass