Αγγείο, αγγείο είσαι εδώ;…..Ήρθε η ώρα να σε βρω…

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2013 23:41 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:12

            Η ΛΔ΄ ΕΠΚΑ διοργανώνει νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και βιωματικό εργαστήριο για σχολικές ομάδες με θέμα τη συντήρηση αρχαιοτήτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας.

Αρκούν ένα μυστρί, πινέλα, κόλλες, φαντασία και κυρίως καλή διάθεση ώστε τα παιδιά, σαν μικροί συντηρητές, να αποκαλύψουν τα αντικείμενα που κρύβουν τα σκάμματα στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας και στη συνέχεια να προσπαθήσουν να τα αποκαταστήσουν στην αρχική τους μορφή, μαθαίνοντας τις διαδικασίες συντήρησης.

Στο πλαίσιο αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι μαθητές θα βιώσουν τη μοναδική εμπειρία της ανακάλυψης, θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν τη φθορά του χρόνου πάνω στα αντικείμενα, να καταγράψουν τις παρατηρήσεις τους και να πάρουν μέρος σε ένα υπαίθριο εργαστήρι συντήρησης ευρημάτων. Παρακολουθώντας μέσα από προβολές τις μεθόδους και τα στάδια συντήρησης αντικειμένων από διαφορετικά υλικά, χρησιμοποιώντας πραγματικά εργαλεία και συμμετέχοντας ενεργά με μεράκι στον καθαρισμό και τη συντήρηση αγγείων που οι ίδιοι θα φέρουν στο φως, θα νιώσουν για λίγο πραγματικοί συντηρητές. Θα κατανοήσουν τα μυστικά της τέχνης της συντήρησης και θα νιώσουν τη χαρά της δημιουργίας μέσα από την εμπειρία της συμμετοχής στη μαγευτική διαδικασία που οδηγεί τα ευρήματα από το χώμα στο μουσείο!

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται σε σχολικές ομάδες ηλικίας 8 έως 12 ετών μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους μόνο κατόπιν συνεννόησης στο τηλ. 24410-61564.

Αριθμός ατόμων ανά ομάδα συμμετοχής: έως 18.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass