Εντός Μαίου η προμήθεια σχολικών βιβλίων στα δημοτικά

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2013 23:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:14
 

Της Λένας Κισσάβου

Εντός Μαίου, αναμένεται η προμήθεια του 90% των διδακτικών σχολικών βιβλίων, που θα χρειαστούν τα δημοτικά σχολεία της Λάρισας, για τη νέα σχολική χρονιά. Η διανομή τους δε στις σχολικές μονάδες, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τις 15 Ιουνίου και προβλέπεται να πραγματοποιηθεί με αυτοκίνητο που θα μισθώσει ο Δήμος Λαρισαίων.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Βασίλη Σακελλαρίου, σε πρώτη φάση θα γίνει η προμήθεια του 90% των βιβλίων που χρειάζονται τα σχολεία, βάση στοιχείων του περσινού μαθητικού πληθυσμού τους και ακολούθως αναμένεται πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να πραγματοποιηθεί και η προμήθεια νέας ποσότητας βιβλίων, μετά την ολοκλήρωση των νέων εγγραφών μαθητών τους, προκειμένου να καλυφθούν απόλυτα οι ανάγκες τους.

Το Κέντρο Διανομής στη Λάρισα, είναι μια αποθήκη στο ΣΕΚΦΟ και σύμφωνα με τον υπεύθυνο της διαδικασίας προμήθειας των βιβλίων, κ. Νίκο Γιασαβέλη, μέχρι και τις 20 Μαίου, εκτιμάται να έχει ολοκληρωθεί η προμήθειά τους και να ξεκινήσει άμεσα η διανομή με αυτοκίνητο που θα μισθώσει ο Δήμος Λαρισαίων.

Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας: « Η συσκευασία των παραγγελιών σε διδακτικά βιβλία χωρίζεται στις ακόλουθες δύο κατηγορίες.

-Κατηγορία Α: Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται αντίτυπα βιβλίων, τα οποία θα είναι συσκευασμένα σε δέματα των δέκα τεμαχίων ανά σχολείο. Κάθε τέτοια συσκευασία θα φέρει ετικέτα με τα στοιχεία της σχολικής μονάδας (επωνυμία, διεύθυνση, Τ.Κ. κ.λ.π.).

Ειδικότερα, στις περιπτώσεις που το συνολικό πλήθος των αντιτύπων της παραγγελίας υπερβαίνει τη δεκάδα κατά 7 έως και 9 αντίτυπα, τότε στην παραγγελία θα προστίθεται μια επιπλέον δεκάδα αντιτύπων. Για παράδειγμα, σε παραγγελία που για συγκεκριμένο τίτλο προβλέπει 17 αντίτυπα θα συσκευαστούν δύο δέματα (2 δεκάδες) δηλαδή 20 αντίτυπα. Το ίδιο ισχύει και για παραγγελίες με 18 και 19 αντίτυπα.

-Κατηγορία Β:Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται τα υπόλοιπα αντίτυπα των διδακτικών βιβλίων της παραγγελίας που δε θα είναι συσκευασμένα ανά σχολική μονάδα.

Ειδικότερα, εδώ περιλαμβάνονται οι επιπλέον μονάδες αντιτύπων πέραν της δεκάδας και μέχρι το όριο των 6 μονάδων. Τα αντίτυπα βιβλίων αυτής της κατηγορίας θα αποσταλούν, με εξαίρεση στις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. και Δ.Ε. Αττικής, στα Κέντρα Διανομής, χωρίς συσκευασία ανά σχολική μονάδα. Ο αριθμός των αντιτύπων αυτών θα αντιστοιχεί και θα συμπληρώνει τις παραγγελίες των σχολικών μονάδων.

Στην κατηγορία Β περιλαμβάνονται επίσης τα αντίτυπα που θα παραλάβουν τα Κέντρα Διανομής ως αποθέματα ασφαλείας, προκειμένου να καλυφθούν τυχόν ανάγκες που θα προκύψουν στις σχολικές μονάδες κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Για κάθε σχολική μονάδα έχουν συνυπολογιστεί αντίτυπα διδακτικών βιβλίων ανά τίτλο και για τους εκπαιδευτικούς».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass