Μεταπτυχιακό «Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία»

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2013 11:29 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:15

Αιτήσεις για την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητών-τριών (ακαδημαϊκό έτος 2013-14), στο διετές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο: «Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία» δέχεται μέχρι τις 25 Μαΐου 2013 το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Πρόκειται για ένα μεταπτυχιακό στη «Συμβουλευτική», με πολιτισμικό - πολυπολιτισμικό προσανατολισμό, εστιασμένο στην Ειδική Αγωγή - Εκπαίδευση και την Ψυχική - Σωματική Υγεία, με έμφαση στα ΑΜΕΑ και τα Άτομα Μειονοτήτων. Η εκπαίδευση γίνεται σε πέντε επίπεδα:

 α)  Βιωματικό επίπεδο : 40 ώρες (ένα έτος: 1 ώρα/εβδομάδα)  «Ατομικής Συμβουλευτικής» προσωπικά για τον/την κάθε φοιτητή/τρια και 60 ώρες (ένα έτος: 1,5 ώρα/εβδομάδα) «Ομαδικής Συμβουλευτικής»,

 β) Θεωρητικό επίπεδο : 10 θεωρητικά μαθήματα στο χώρο της «Συμβουλευτικής»,

 γ)  Εργαστηριακό επίπεδο : 3 εργαστηριακά μαθήματα «Τεχνικών Συμβουλευτικής Παρέμβασης» και σειρά εντατικών εξειδικευμένων «Σεμιναρίων Συμβουλευτικής» εφαρμοσμένου – εργαστηριακού χαρακτήρα,

 δ) Ερευνητικό επίπεδο : 2 μαθήματα στις «Ποσοτικές και Ποιοτικές Μεθόδους Έρευνας» και «Διπλωματική Εργασία»,

 ε)  Πρακτικό επίπεδο : 1100 ώρες «Πρακτικής Άσκησης» με 50 ώρες «Ατομικής Εποπτείας» και 72 ώρες «Ομαδικής Εποπτείας».

 «Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία», είναι ένα καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα μεταπτυχιακό  πρόγραμμα και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη στο χώρο της συμβουλευτικής. Είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών που απευθύνεται σε υποψηφίους που πραγματικά ενδιαφέρονται και έχουν «μεράκι» για τη συμβουλευτική. Χωρίς υπερβολή μπορώ να πω ότι ουσιαστικά πρόκειται για τρία μεταπτυχιακά σε ένα» δηλώνει ο αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής ΠΜΣ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κλεφτάρας και εξηγεί: «Εκτός από θεωρητικές και ερευνητικές γνώσεις προσφέρει και εξειδίκευση στη συμβουλευτική μέσα από εξειδικευμένα εργαστηριακά μαθήματα και σεμινάρια, καθώς και με πρακτική άσκηση 1100 ωρών που συνοδεύεται από ατομική και ομαδική εποπτεία, από επαγγελματίες συμβούλους, έτσι ώστε οι φοιτητές να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών που αναλαμβάνουν».

Το έργο του συμβούλου, συνεχίζει ο κ. Κλεφτάρας, είναι ιδιαίτερα απαιτητικό καθώς καλείται να βοηθήσει και να στηρίξει ένα άτομο που αντιμετωπίζει δυσκολίες στη πορεία ζωής του. Για το λόγο αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο ίδιος ο σύμβουλος να έχει κατ’ αρχήν «δουλέψει» τα δικά του προσωπικά ζητήματα και δυσκολίες, γεγονός που καλύπτει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα προσφέροντας στους φοιτητές ένα έτος ατομικής συμβουλευτικής και ένα έτος ομαδικής συμβουλευτικής για τη δική τους προσωπική ανάπτυξη και αντιμετώπιση των δικών τους προβλημάτων και δυσκολιών.

Για να καλύψει το ευρύ αυτό φάσμα απαιτήσεων το μεταπτυχιακό συνεργάζεται με τους καλύτερους καθηγητές και εξειδικευμένους επαγγελματίες στο χώρο της συμβουλευτικής στην Ελλάδα.  Απευθύνεται σε επιστήμονες από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών και των επιστημών υγείας και γίνεται σαββατοκύριακα για να μπορούν να το παρακολουθήσουν και εργαζόμενοι, καθώς η εμπειρία έχει δείξει ότι αυτοί που επωφελούνται περισσότερο από αυτό το πρόγραμμα είναι οι υποψήφιοι μεγαλύτερης ηλικίας με κάποια ωριμότητα και σχετική πορεία ζωής.

 Πληροφορίες – Ιστοσελίδα: http://www.sed.uth.gr (σελίδα ΠΜΣ).

 Γραμματεία – Επικοινωνία: Τρίτη – Τετάρτη – Παρασκευή απόγευμα: 18:00 – 21:00 & Σάββατο πρωί: 11:30 – 15:30, Τηλ.: 24210-74831, E-mail: msc.counselling@uth.gr

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass