Υποτονικό το συλλαλητήριο της ΕΛΜΕ Λάρισας

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2013 23:13 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:15
«Η ΟΛΜΕ οφείλει να δει τα λάθη της, να επανακαθορίσει τη στάση της και με ξεκάθαρο πλαίσιο αγώνα να κοιτάξει μπροστά. Μέσα σε αυτόν τον τραυματισμένο κλάδο μας πρέπει να καταλάβουμε πως τα προβλήματα τώρα ξεκινάνε. Η εικόνα συσπείρωσης του κλάδου είναι απαραίτητη» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας Μιχ. Τζιατζιάς μιλώντας πριν λίγη ώρα σε μια υποτονική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στην πλατεία Ταχυδρομείου.
Η απόφαση της ΟΛΜΕ να αναστείλει την απόφασή της, παρά το γεγονός ότι υιοθετήθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των ΕΛΜΕ της χώρας, προκάλεσε τις αντιδράσεις των καθηγητών και μια από αυτές ήταν και η απουσία τους από το συλλαλητήριο, σε αντίθεση με την μαζική συνέλευση της περασμένης Τρίτης.
Η συγκέντρωση άνοιξε με τον κ. Τζιατζιά να σημειώνει μεταξύ άλλων πως με την επιστράτευση «στόχος ήταν να τεθούν στο γύψο στοιχειώδεις συνδικαλιστικές και πολιτικές κατακτήσεις. Η απόφαση για επιστράτευση δηλαδή της ποινικοποίησης της προσπάθειας για απεργία την μετέτρεψε σε ιδιώνυμο αδίκημα» κατέληξε ο κ. Τζιατζιάς καλώντας το υπουργείο Παιδείας «πριν λήξει το σχολικό έτος να δώσει, ως οφείλει, λύσεις στην εργασιακή ανασφάλεια των καθηγητών».
Ακολούθησε ομιλία του προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρη Παπαποστόλου ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως «η κυβέρνηση, προκειμένου να επιβάλει την αντικοινωνική και αδιέξοδη πολιτική επέλεξε τη μέθοδο των συκοφαντικών, διασπαστικών και υπονομευτικών επιθέσεων κατά των εργαζομένων. Παράλληλα κατάφυγε   στην ποινικοποίηση και στην ίδια την κατάργηση των αγώνων, των συνδικάτων και της συλλογικής δράσης! Η ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων τραυματίζει την ίδια τη Δημοκρατία .  H αναγκαιότητα για μαζικούς - ενωτικούς αγώνες είναι σήμερα πιο επιτακτική από ποτέ» κατέληξε.
Ακολούθησε χαιρετισμός που απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικού προσωπικού του ΤΕΙ Λάρισας Γ. Σούλτης ενώ η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία διαμαρτυρίας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass