ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Επίσκεψη σε οινοποιεία του Τυρνάβου

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2013 2:43 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:25
 ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων, που υλοποιούν οι μαθητές των τμημάτων Δ2 και Γ2 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, με ονομασία «Γνωρίζω τον Τύρναβο», πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη σε δύο πολύ σημαντικά οινοποιεία της περιοχής του Τυρνάβου, με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς του προγράμματος την κ. Ναούμ Δήμητρα δασκάλα του τμήματος Δ2, την κ. Αναστασία Καλέση δασκάλα του τμήματος Γ2 και την κ. Αποστολίνα Σαΐτη καθηγήτρια πληροφορικής.
Ο Τύρναβος, άλλωστε, έχει αποκτήσει διεθνή φήμη και αναγνώριση για το εξαιρετικής ποιότητας κρασί και τσίπουρο που παράγει εδώ και πολλά χρόνια, στον συνεταιρισμό οινοποιών αλλά και στα υπόλοιπα οινοποιεία της περιοχής.
Οι μαθητές επισκέφθηκαν αρχικά τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, ο οποίος ιδρύθηκε το 1961 από αγρότες αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής Τυρνάβου, με σκοπό τη διασφάλιση και αξιοποίηση της παραγωγής τους. Η ανοδική πορεία που ακολούθησε από τότε σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς του, τον αναδεικνύει σε έναν από τους καλύτερους συνεταιρισμούς της χώρας. Η κ. Βάλια Βασιλείου, η χημικός-οινολόγος του οινοποιείου, ανέλαβε την ξενάγηση των μαθητών στους χώρους του οινοποιείου. Οι μαθητές παρακολούθησαν από κοντά όλα τα στάδια που ακολουθούνται για τη μαζική παραγωγή του κρασιού Τυρνάβου και ενθουσιάστηκαν μιας και για πρώτη φορά επισκέπτονταν το οινοποιείο. Οι μαθητές ευχαρίστησαν την ξεναγό αλλά και τους εργαζόμενους του οινοποιείου και συνέχισαν την εκπαιδευτική επίσκεψη.
Επόμενος σταθμός το Κτήμα «Μίγα», όπου ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου κ. Δημήτρης Μίγας, περίμενε να τους ξεναγήσει στο οινοποιείο με τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις. Το οινοποιείο δεσπόζει σε αμπελώνα περίπου 120 στρεμμάτων και παράγονται σ΄ αυτό κρασιά διεθνούς φήμης και πάμπολλων διακρίσεων. Μοναδική φιλοσοφία του Κτήματος «Μίγα» είναι αφ΄ ενός η ανάδειξη της παράδοσης και αφ΄ετέρου η εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας, έτσι ώστε να παράγει άριστα και ποιοτικά κρασιά. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τους χώρους του οινοποιείου, επισκέφθηκαν το κελάρι όπου γίνεται η παλαίωση αλλά και τους χώρους εμφιάλωσης, ευχαρίστησαν τον κ. Μίγα για τη ζεστή φιλοξενία και αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.
 Η παρότρυνση για βιωματική μάθηση από τον διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου κ. Κ. Νάστα και το πολιτιστικό πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων «Γνωρίζω τον Τύρναβο», έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές του τόπου τους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass