ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 18ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Μαύρο θέατρο, γεμάτο ...χρώματα

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2013 20:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:32

  Ήταν μια εκπληκτική παράσταση, αυτή των μαθητών της ΣΤ’ τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Μικροί μαθητές που με έναν  εντυπωσιακό «επαγγελματισμό» έκλεψαν τις καρδιές γονέων και εκπαιδευτικών, ανεβάζοντας Μαύρο Θέατρο γεμάτο… χρώματα!

Η ξεχωριστή παράσταση, που δόθηκε πρόσφατα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, αφορούσε στην ιστορία της μουσικής. Με τους μαθητές να ενσαρκώνουν εκπληκτικά τους ρόλους τους, αποδίδοντας αναφορές στη μουσική, συνδέοντας χρονικές περιόδους ταξιδεύοντας μουσικά το κοινό, στους αιώνες.

Από την πρωτόγονη μουσική, στην Αρχαία Ελλάδα, στο Μεσαίωνα, στη Βυζαντινή μουσική, στην όπερα, στην κλασική μουσική, στη δημοτική,  στη ρετρό, στη τζάζ, στις καντάδες, στο ρεμπέτικο, στη λαϊκή μουσική για να.. ξεσηκώσουν τους παρευρισκόμενους, χορεύοντας Ζορμπά αλλά και Ροκ εν Ρολ. 

Η ιδέα του Μαύρου Θεάτρου, όπως τόνισε η δασκάλα της τάξης Δήμητρα Σταγιάννη προλογίζοντας την εκδήλωση, «ξεπήδησε από το μάθημα της ευέλικτης ζώνης» και από το πρόγραμμα με το οποίο ασχολήθηκαν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης «παιδική παχυσαρκία,  χτίζω ένα υγιές σώμα». Υπενθυμίζοντας ότι το Μαύρο Θέατρο αναβίωσε στη δεκαετία του  ’60 στην Πράγα ενώ ως θεατρική άποψη («Μαύρο δωμάτιο») πρωτοεμφανίζεται στις αυτοκρατορικές αυλές της Κίνας, πριν χιλιάδες χρόνια.

Την παράσταση έντυσε μουσικά, η μουσικός του σχολείου Κωνσταντίνα Κουκολίτσιου ενώ πρωταγωνίστησαν οι μαθητές: Αγγελάκη Νικολέττα, Βλάχος Γρηγόρης, Γκαβάνα Ευαγγελία,  Δοδουντσάκης Σταμάτης, Ζιάρρα Μαρία, Θεοχάρης Γεώργιος, Ιατροπούλου Βασιλική, Κακανούλια Ευφημία, Κακάρας Βάιος, Κακάρας Δημήτριος, Καρανάσιου Σοφία, Κουμπούρα Μαρία, Μαρίνοβα Μαργαρίτα, Μπατζογιάννη Βαρβάρα, Μπουκόρος Γεώργιος, Νέστωρας Αρχοντής,  Πάλλας Φίλιππος, Παπαδόπουλος  Άγγελος,  Περδικογιάννης Νικόλαος, Πραγγαφίλης Δημήτρης, Σκύφτα Μαρία,  Τόλλιας Γεώργιος και  Φουρκιώτη Ελένη.

ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η παράσταση θα επαναληφθεί την Τρίτη 11 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ στην Πανηπειρωτική Εστία Λάρισας, για όλους τους κατοίκους της συνοικίας Ηπειρώτικα, όπου εδρεύει το 18ο δημοτικό σχολείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass