ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Καλά τα θέματα στα Λατινικά, απαιτητικά στις Εφαρμογές

* Στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας διαγωνίζονται την Παρασκευή 527 Λαρισαίοι υποψήφιοι – «Τα θέματα στα μαθηματικά κατεύθυνσης ακυρώνουν το δημόσιο σχολείο» σημειώνουν βαθμολογητές κέντρου της Αθήνας

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2013 2:38 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:32
Με απαιτητικά και κλιμακούμενης δυσκολίας θέματα και για καλά προετοιμασμένους μαθητές, ολοκληρώθηκαν χθες - για την πλειοψηφία των υποψηφίων – οι πανελλαδικές εξετάσεις. Οι υποψήφιοι διαγωνίσθηκαν στα τελευταία μαθήματα κατεύθυνσης και ειδικότερα, στην Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον (τεχνολογικής κατεύθυνσης, κύκλος πληροφορικής) όπου διαγωνίσθηκαν 998 Λαρισαίοι υποψήφιοι, στα Λατινικά (θεωρητικής κατεύθυνσης) διαγωνίσθηκαν 881 Λαρισαίοι υποψήφιοι, στη Χημεία (θετικής κατεύθυνσης) διαγωνίσθηκαν 356 Λαρισαίοι υποψήφιοι και τέλος, στην Ηλεκτρολογία (τεχνολογικής κατεύθυνσης, κύκλος τεχνολογίας) όπου διαγωνίσθηκαν 12 Λαρισαίοι υποψήφιοι.
Οι τελευταίοι 527 Λαρισαίοι υποψήφιοι θα διαγωνισθούν αύριο Παρασκευή 31 Μαΐου, στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας που αποτελεί μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων, οπότε και για αυτούς θα πέσει η αυλαία των πανελλαδικών, για να ακολουθήσουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα που ξεκινούν το Σάββατο 15 Ιουνίου με το μάθημα των Αγγλικών.
Διευκρινίζεται πως οι πανελλαδικές εξετάσεις αποφοίτων ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Α΄) ολοκληρώνονται την Παρασκευή 7 Ιουνίου, ημέρα που επίσης ολοκληρώνονται (με τα μαθήματα ειδικότητας) και οι εξετάσεις αποφοίτων ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄).
Σε ότι αφορά στη διαδικασία, χθες το πρωί σημειώθηκε ολιγόλεπτη καθυστέρηση αφού από την ΚΕΕ αποστάλθηκαν κατά λάθος δυο φορές τα ίδια θέματα (των εσπερινών). Σε ότι αφορά τώρα στον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων, εκπαιδευτικοί σημείωσαν στην «Ε» πως τα θέματα των Λατινικών ήταν θέματα «για καλά προετοιμασμένους μαθητές», «απαιτητικά» ήταν τα θέματα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον ενώ «κλιμακούμενης δυσκολίας ήταν και τα θέματα της Χημείας».
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΕΣ
Στο μεταξύ χθες, μαθηματικοί - βαθμολογητές του 37ου βαθμολογικού κέντρου (στην Αθήνα) έδωσαν στη δημοσιότητα ανακοίνωσή τους με αφορμή τα θέματα στα Μαθηματικά κατεύθυνσης που διαγωνίσθηκαν την περασμένη Δευτέρα οι υποψήφιοι της θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης
Όπως σημειώνουν οι βαθμολογητές «μετά τα θέματα στα μαθηματικά κατεύθυνσης ολοκληρώθηκε η ακύρωση του δημόσιου σχολείου. Για τρίτη συνεχόμενη φορά φέτος τα θέματα των γενικών εξετάσεων ακυρώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία του Λυκείου. Μετά τα μαθηματικά γενικής παιδείας (που δημιούργησαν και σοβαρά προβλήματα ανισότητας ανάμεσα σε υποψηφίους διαφορετικών κατευθύνσεων και επιλογών) και τη φυσική κατεύθυνσης, τα θέματα των μαθηματικών κατεύθυνσης δίνουν τη χαριστική βολή στον θεσμό των γενικών εξετάσεων, ενώ ταυτόχρονα υποβαθμίζουν και το απολυτήριο των μαθητών.
Το θέμα Β3, και όχι μόνο, δεν είναι μόνο έξω από οτιδήποτε διδάσκεται στο σχολείο αλλά το θέμα αυτό καταστρατηγεί το νομικό πλαίσιο για το επίπεδο του 2ου θέματος και έχει σαφέστατα τιμωρητικές και διαστροφικές διαστάσεις. Επειδή τα θέματα αυτά δεν σέβονται τον κόπο των μαθητών και τις θυσίες των οικογενειών, ακυρώνουν τη δουλειά του εκπαιδευτικού στο δημόσιο σχολείο και ιδιωτικοποιούν παραπέρα τη δημόσια εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας έχει τεράστιες ευθύνες.
Καλούμε την ΟΛΜΕ και τις επιστημονικές ενώσεις, τους σχολικούς συμβούλους και όλους τους συναδέλφους που σέβονται τη δουλειά τους, να απαιτήσουν την αλλαγή του λυκείου στην κατεύθυνση της ουσιαστικής, κριτικής και σε βάθος γνώσης γενικής παιδείας για όλα τα παιδιά. Οι επιστρατευμένοι βαθμολογητές επιφυλάσσονται για τη συνέχιση της βαθμολόγησης κάτω από τις παρούσες συνθήκες. Το Υπουργείο Παιδείας και η ΚΕΕ να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους» καταλήγουν οι βαθμολογητές.
Διευκρινίζεται πως το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων στα Μαθηματικά κατεύθυνσης είχε επικρίνει με πρόσφατη ανακοίνωσή της και η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass