ΣΕ ΕΣΠΕΡΙΝΑ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ

Εγγραφές νέων μαθητών

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2013 19:46 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:59
Την ανακοίνωση των προθεσμιών εγγραφών για νέους μαθητές όπως και τις ειδικότητες από τη νέα σχολική χρονιά ανακοίνωση επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ), εσπερινών γενικών λυκείων και επαγγελματικών σχολών (ΕΠΑΣ) του νομού. Αναλυτικότερα:
2ο ΕΠΑΛ
Με πρωινό ωράριο λειτουργεί το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Λάρισας με τους εξής τομείς και ειδικότητες: Τομέας: Ηλεκτρολογικός, ειδικότητα: Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων. Τομέας: Οχημάτων, ειδικότητα: Μηχανικών και Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτου. Δυναμικοί τομείς και ειδικότητες με προοπτική απασχόλησης ενάντια στην ανεργία των νέων. Συνέχιση σπουδών σε ΤΕΙ και ΑΕΙ, Στρατιωτικές σχολές, Σχολές αστυφυλάκων, ΑΕΝ. Δίνεται η ευκαιρία στους απόφοιτους να αποκτήσουν εμπειρία κάνοντας Μαθητεία σε επιχειρήσεις με υποτροφία από το Υπουργείο Παιδείας. Εγγραφές από 20 έως 30 Ιουνίου και 1 έως 10 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2410-618628, 2410-555188.
4ο ΕΠΑΛ
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 4ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Λάρισας και θα διαρκέσουν μέχρι και 30 Ιουνίου, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα νέοι μαθητές να εγγράφονται και στις αρχές Σεπτεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σικελιανού και Κάρλας (τηλ. 2410 -571275 και 2410-572039), καθημερινά, τις ώρες 8 π.μ. με 1 το μεσημέρι.
Τα τμήματα που λειτουργούν στο 4ο ΕΠΑΛ, είναι τα εξής: Ηλεκτρονικών υπολογιστικών συστημάτων και δικτύων:
Τα κύρια και ειδικά Επαγγελματικά Καθήκοντα του αποφοίτου της ειδικότητας «Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών, Συστημάτων και Δικτύων» είναι, μεταξύ άλλων να: Συναρμολογεί, εγκαθιστά και ελέγχει τη λειτουργία Η/Υ περιφερειακών συσκευών και Δικτύων, προχωρεί σε διάγνωση, συντήρηση και επισκευή βλαβών Η/Υ, περιφερειακών και δικτύων, κάνει τις εγκαταστάσεις και ρυθμίσεις προγραμμάτων που είναι απαραίτητες για την καλύτερη απόδοση απλών Η/υ κ.ά.
Ηλεκτρονικών συστημάτων επικοινωνιών: Το επάγγελμα έχει τα εξής κύρια και ειδικά επαγγελματικά καθήκοντα: Ελέγχει και συντηρεί ηλεκτρονικές οικιακές και καταναλωτικού χαρακτήρα συσκευές. Επίσης ανιχνεύει και επισκευάζει τις βλάβες τους. Εγκαθιστά, ρυθμίζει και συντηρεί ραδιοτηλεοπτικές συσκευές καταναλωτικού χαρακτήρα. Τοποθετεί, ρυθμίζει, ελέγχει, συντηρεί και επισκευάζει εγκαταστάσεις κεραιών επίγειας ή και δορυφορικής λήψης κατόπιν οδηγιών και εγκαταστάσεις συστημάτων ασφαλείας, συναγερμών, κάμερες, καταγραφικά.
Τομέας δομικών έργων. Ειδικότητα Σχεδιαστών Δομικών Εργων: Ο απόφοιτος μπορεί να: Σχεδιάζει αρχιτεκτονικά σχέδια καθώς και αναπτύγματα οπλισμών φερόντων στοιχείων ενός κτιρίου, χρησιμοποιεί τα όργανα της τοπογραφίας για εμβαδομέτρηση και αποτύπωση ενός οικοπέδου - περιοχής, εκτελεί προμετρήσεις και επιμετρήσεις υλικών και εργασιών για τον προϋπολογισμό του έργου κ.ά
Τομέας εφαρμοσμένων τεχνών με ειδικότητα γραφικών τεχνών. Οι ειδικοί γραφικών τεχνών μπορούν να εργαστούν στο σχεδιασμό και την επιμέλεια έκδοσης εντύπων, στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, μεταξύ άλλων σε: Διαφημιστικές Εταιρίες-Διαφημιστικά/ Δημιουργικά Γραφεία,Τυπογραφεία, Μέσα μαζικής ενημέρωσης (τηλεοπτικοί σταθμοί/εφημερίδες /περιοδικά) , Εργαστήρια Γραφικών Τεχνών ( σε όλα τα στάδια της εκτύπωσης), Φωτογραφικά εργαστήρια, Τράπεζες, όλες τις ΔΕΚΟ, Εκδοτικούς Οίκους, Αθλητικούς ομίλους, Ε.Ο.Τ., όλους τους τομείς του Δημοσίου όπου προβλέπονται Δημιουργικά Καλλιτεχνικά τμήματα κ.ά.
Τομέας πληροφορικής, με ειδικότητα Υποστήριξη συστημάτων, εφαρμογών και δικτύων. Ο απόφοιτος του Τομέα Πληροφορικής μπορεί να εργαστεί στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, σε: Επιχειρήσεις, Οργανισμούς, Εκπαιδευτικές μονάδες, κ.ά., καθώς επίσης και σε φορείς που χρησιμοποιούν προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής, Επιχειρήσεις που κατασκευάζουν ή υποστηρίζουν προϊόντα Πληροφορικής, σχεδιάζουν, εγκαθιστούν και υποστηρίζουν δίκτυα υπολογιστών και δικτυακές υπηρεσίες κ.ά.
7ο ΕΠΑΛ
Στο 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας κατά το σχολικό έτος 2013-2014 θα λειτουργήσουν οι κάτωθι τομείς με τις αντίστοιχες ειδικότητες: Τομέας Υγείας και Πρόνοιας με τις ειδικότητες: B. Ιατρικών Εργαστηρίων, B. Νοσηλευτών και B. Βρεφονηπιοκόμων. Τομέας Πληροφορικής. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να εισαχθούν στα ΑΤΕΙ δίνοντας τέσσερα μαθήματα ή στα ΑΕΙ δίνοντας έξι μαθήματα. Οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά 8.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ., έως τις 28 Ιουνίου και 1 έως 10 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410-670.290.
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΛ
Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Λάρισας δημιουργεί τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους, όσοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το ημερήσιο σχολείο πριν τις ολοκληρώσουν. Παρέχει τη δυνατότητα επαγγελματικής απασχόλησης και ταυτόχρονης φοίτησης στο Λύκειο. Δημιουργεί εναλλακτική ευκαιρία για όσους θέλουν να ολοκληρώσουν τη Β’/βάθμια Εκπαίδευση και να εισαχθούν, αν το επιθυμούν, σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Η φοίτηση στο σχολείο είναι τετραετής. Δηλαδή λειτουργούν τέσσερις τάξεις: Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄. Δικαίωμα μετεγγραφής στη Γ΄ τάξη έχουν οι μαθητές που προήχθησαν από την Α΄ τάξη ημερήσιου Λυκείου ή Α΄ τάξη ΕΠΑΛ. Για την εγγραφή απαιτείται βεβαίωση εργοδότη ή κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
Το ωράριο λειτουργίας του σχολείου είναι από 18.00 έως 21.55. Οι μαθητές της Δ΄ τάξης των Εσπερινών Λυκείων έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν: Να εξεταστούν Πανελλαδικά με ξεχωριστά θέματα και σε ύλη μικρότερη από την ύλη των ημερήσιων Λυκείων διεκδικώντας ειδικό ποσοστό θέσεων με την προϋπόθεση της φοίτησης για 2 πλήρη σχολικά έτη. Να εξεταστούν σε επίπεδο σχολικής μονάδας σε όλα τα μαθήματα, με θέματα που ορίζονται από τους διδάσκοντες καθηγητές, χωρίς προσαρμογή της προφορικής βαθμολογίας, για την ανάκτηση απολυτηρίου.
Σημειώνεται ότι στην περίπτωση αυτή οι μαθητές δεν έχουν το δικαίωμα επιλογής για τις σχολές των ΑΕΙ - ΤΕΙ τη χρονιά της αποφοίτησης, δικαίωμα όμως αποκτούν από το αμέσως επόμενο σχολικό έτος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο σχολείο Ιουστινιανού και Βουτσιλά τηλ. 2410-232398 καθημερινά από 18.00-21.00.
3ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ
Το 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λάρισας, έχει ωράριο λειτουργίας από 18:00 έως 21:35 και εξυπηρετεί: Εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να αυξήσουν τα προσόντα τους αποκτώντας Απολυτήριο Λυκείου (ισότιμο με του Γενικού Λυκείου) και ταυτόχρονα Πτυχίο Ειδικότητας. Αποφοίτους Γυμνασίου (κάθε ηλικίας). Αποφοίτους ΣΔΕ, ΕΠΑΣ, ΤΕΣ, αποφοίτους Γενικού Λυκείου για απόκτηση Πτυχίου ειδικότητας (χωρίς παρακολούθηση μαθημάτων Γενικής Παιδείας). Αποφοίτους ΤΕΕ ή ΤΕΛ για απόκτηση πτυχίου άλλης ή συναφούς ειδικότητας και απόκτηση απολυτηρίου λυκείου ταυτόχρονα, άνεργους και μητέρες ανηλίκων τέκνων μη εργαζόμενες.
Οι ειδικότητες που λειτουργούν είναι: Υποστήριξης Συστημάτων, Εφαρμογών και Δικτύων Η/Υ. Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών. Σχεδιαστών Δομικών Έργων. Στους σπουδαστές του 3ου ΕΠΑ.Λ. παρέχεται: Επιδότηση μετακίνησης και αναβολή στράτευσης. Το 3ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. στεγάζεται στο διδακτήριο του 5ου Λυκείου Λάρισας (Ιουστινιανού και Κομνηνών) στο κέντρο της πόλης κι έτσι η πρόσβαση σ’ αυτό είναι εύκολη. Εγγραφές γίνονται καθημερινά και τις ώρες 18:00 έως 21:00. Πληροφορίες στο τηλ. 2410-236182.
1η ΕΠΑΣ
Ξεκίνησαν οι εγγραφές των μαθητών στην 1η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Λάρισας (Τέρμα Οδού Καρδίτσης), οι οποίες γίνονται καθημερινά και θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Ιουνίου και τις ώρες 16:30 έως 19:30, για το νέο σχολικό έτος 2013-2014 στην Α΄ και Β΄ τάξη. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2410 -622750. Η φοίτηση διαρκεί 2 χρόνια και οι απόφοιτοι αποκτούν πτυχίο επιπέδου 3. Οι μαθητές λαμβάνουν: αναβολή στράτευσης, επιδότηση μετακίνησης με δικό τους μεταφορικό μέσο, όταν δεν υπάρχει δρομολόγιο του ΚΤΕΛ, δωρεάν ή μειωμένο εισιτήριο για τη μετακίνησή τους με το αστικό ΚΤΕΛ, ή δωρεάν μεταφορά με το υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας.
Ακόμη έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως μαθητευόμενοι σε στρατιωτικό εργοστάσιο της περιοχής (303 Π.Ε.Β. Λάρισα) κατά την περίοδο της φοίτησής τους και σαν απόφοιτοι να εργαστούν για έξι μήνες με αμοιβή, στο πρόγραμμα μαθητείας του Υπουργείου Παιδείας. Οι ειδικότητες που δίνουν προοπτική διεξόδου στην αγορά εργασίας και θα λειτουργήσουν στο σχολείο το νέο σχολικό έτος, είναι οι ακόλουθες:
Τεχνιτών Αερίων Καυσίμων (Φυσικού Αερίου), Θερμοϋδραυλικών Εγκαταστάσεων και Συντηρητών Κεντρικής Θέρμανσης, Εργαλειομηχανών CNC, Αμαξωμάτων, Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών, Επιπλοποιών. Επισημαίνεται ότι μπορούν να εγγραφούν: Οσοι έχουν απολυτήριο Λυκείων ή έχουν προαχθεί στη Β΄τάξη των Γενικών Λυκείων, Τ.Ε.Λ, Γενικών Λυκείων, ΕΠΛ, ΛΕΝ. Οσοι έχουν προαχθεί στη Β΄ τάξη του Α΄ Κύκλου ΤΕΕ. Οι κάτοχοι πτυχίου Α΄ ή Β΄ κύκλου Τ.Ε.Ε., ΤΕΣ, ΕΠΑ.Σ. για την απόκτηση άλλης ειδικότητας.
2η ΕΠΑΣ
Με ειδικότητες μοναδικές στην πόλη της Λάρισας θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά 2013-24 στη 2η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Λάρισας. Πρόκειται για δημόσιο σχολείο του Υπουργείου Παιδείας, οι απόφοιτοι του οποίου, μετά από διετή φοίτηση, αποκτούν πτυχίο Επιπέδου 3 με δυνατότητα άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης. Το σχολείο λειτουργεί σε απογευματινό ωράριο με δυνατότητα παρακολούθησης και σε εργαζόμενους μαθητές. Οι ειδικότητες στις οποίες μπορούν να φοιτήσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι:
Κομμωτικής Τέχνης, Αισθητικής Τέχνης, Βοηθών Φυσιοθεραπευτών, Βοηθών Οδοντοτεχνιτών, Αργυροχρυσοχοiας, Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων (Διακοσμητών). Στις παραπάνω ειδικότητες μπορούν να εγγραφούν νέοι όλων των ηλικιών που έχουν φοιτήσει τουλάχιστον στην Α΄ τάξη Γενικού Λυκείου ή ΕΠΑΛ ή ΤΕΕ ή ΤΕΛ. Οι εγγραφές γίνονται ως 28 Ιουνίου και από 1 ως 10 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες καθημερινά, από 15:00 έως 19:00, στο κτίριο της 2ης ΕΠΑΣ, Δρόση και Παιωνίου Ν. Πολιτεία, στα τηλέφωνα 2410-670403 και 2410-623669 και στην ιστοσελίδα http://2epas-laris.lar.sch.gr.
ΕΠΑΣ ΓΝΛ
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, εικοσιπέντε μαθητών -τριών για την Α΄ τάξη του σχολικού έτους 2013-2014. Η σχολή καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά έως τις 30 Ιουνίου. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα υποβάλλονται στη γραμματεία της ΕΠΑ.Σ 31ης Αυγούστου 34 (κτίριο 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας), τηλ. 2410 -532111, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (4μμ-7 μμ). Απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής: Απολυτήριο Λυκείου ή Αποδεικτικό σπουδών Α' Λυκείου (επικυρωμένο), πιστοποιητικό γέννησης, υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα (για ανήλικους μαθητές), υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/88 (σχετικά με τη διπλή φοίτηση), 4 φωτογραφίες, πιστοποιητικό επάρκειας Ελληνικής γλώσσας (για αλλοδαπούς (ΠΔ 529/89. ΦΕΚ 223/Α/89).
ΕΕΕΕΚ
Ανακοινώνεται ότι, στα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Λάρισας, γίνονται δεκτές αιτήσεις εγγραφής μαθητών/τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες με όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για το σχολικό έτος 2013 – 2014 σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, έως τις 28 Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται για εγγραφές στο σχολείο καθημερινά από 08:30 – 13.00. Πληροφορίες στο τηλ. 2410-555383 (διεύθυνση: Άγιοι Ανάργυροι Λάρισας, στο κτίριο του πρώην Γυμνασίου).
ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ
Κατά το Σχολικό έτος 2013-2014 θα λειτουργήσουν στην ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Λάρισας οι παρακάτω ειδικότητες: Τεχνιτών Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων. Τεχνιτών Μεταλλικών Κατασκευών. Τεχνιτών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου. Ξυλουργών - Επιπλοποιών. Τεχνιτών Ηλεκτρονικών συσκευών, Εγκαταστάσεων και Υπολογιστικών Μονάδων. Κομμωτικής Τέχνης. Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων. Μαγειρικής Τέχνης.
Οι υποψήφιοι υποβάλλουν σχετική αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως 30/08/2012 στην ΕΠΑΣ Μαθητείας Λάρισας. Αν μέχρι τις 30/08/2012 δεν έχει επιτευχθεί συμπλήρωση του αριθμού εισακτέων, οι εγγραφές θα συνεχιστούν μέχρι συμπλήρωσης του προβλεπομένου αριθμού εισακτέων, ακόμη και μέχρι την παραμονή έναρξης των μαθημάτων.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα εξής: Τίτλος Σπουδών (Απολυτήριο Λυκείου, βεβαίωση αποφοίτησης της Α' τάξης Λυκείου, Πτυχίο ΕΠΑΣ). Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Επίσημα έγγραφα που να αποδεικνύουν τα δηλωθέντα στην αίτησή του, σχετικά με την οικογενειακή, κοινωνική και οικονομική κατάστασή του.
Αλλες παροχές της σχολής είναι οι εξής: Σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια. Έμπειρο και άρτια καταρτισμένο Εκπαιδευτικό προσωπικό, μόνιμο και έκτακτο. Κατά τη διάρκεια της Πρακτικής εξάσκησης οι εκπαιδευόμενοι αμείβονται και ασφαλίζονται από τους εργοδότες, για τους οποίους ο ΟΑΕΔ έχει θεσπίσει κίνητρα, προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των απασχολούμενων μαθητών. Επίδομα στέγασης και σίτισης, σε όσους έχουν τις προϋποθέσεις. Αναβολή στράτευσης. Απαραίτητα βιβλία – βοηθήματα. Καθιέρωση σπουδαστικής άδειας, μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές. Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι γεννηθέντες από 1990 – 1997. Περισσότερες πληροφορίες στην ΕΠΑΣ Μαθητείας Λάρισας, Ερμογένους 10, τηλ. 2410-564.667 και 2410-549.316.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass