Οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ για την ημέρα κατά των ναρκωτικών

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2013 15:55 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:02
Με αφορμή την παγκόσμαι ημέρα κατά των ναρκωτικών οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν πως "κάθε χρόνο μετράμε χιλιάδες θανάτους από τα ναρκωτικά, ενώ ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι βυθίζονται καθημερινά στον κόσμο της εξάρτησης από ψυχοτρόπες ουσίες. Τα αίτια του προβλήματος μπορούν να αναζητηθούν κατά κύριο λόγο στη φτώχεια, την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, και τον συνεχώς αυξανόμενο φόβο για το παρόν και το μέλλον. Η πολιτεία επιλέγει μια κατασταλτική πολιτική απέναντι στους χρηστές ενώ την ιδία ώρα η μνημονιακη πολιτική διαλύει τα κέντρα απεξάρτησης και επανένταξης ήδη    το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν δημοσιεύματα που μιλάνε για καταργήσεις δομών, συγχώνευση του ΚΕΘΕΑ με τον ΟΚΑΝΑ που, εκτός των άλλων, προετοιμάζουν το έδαφος και για νέες απολύσεις εργαζομένων.
Οι νέοι Σύριζα θεωρούν  ότι οι χρήστες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες. Η λύση του προβλήματος δεν είναι δυνατόν να είναι δουλειά της αστυνομίας και των κατασταλτικών μηχανισμών. Αντίθετα αφορά ολόκληρη την κοινωνία, και ιδιαίτερα τις κοινωνικές υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας.
Η μέχρι τώρα επιλογή της καταστολής και της εξομοίωσης όλων των ουσιών όχι μόνο έχει αυξήσει τον αριθμό των θανάτων, αλλά οδηγεί και χιλιάδες χρήστες κάνναβης στην κοινωνική περιθωριοποίηση και την παραβατικότητα και τελικά στην χρήση «σκληρών» ουσιών, οι οποίες πολύ εύκολα βρίσκονται μέσα στις φυλακές.
Ως νέοι Σύριζα   αγωνιζόμαστε ενάντια σε όλες τις εξαρτήσεις και ενάντια στα κοινωνικά και οικονομικά αίτια που τις δημιουργούν. Η πρόληψη και η ενημέρωση των νέων, η ενίσχυση των προγραμμάτων απεξάρτησης και ο πλουραλισμός των θεραπευτικών μεθόδων, η δημιουργία δομών και υπηρεσιών κοινωνικής επανένταξης, καθώς και η αποποινικοποίηση της χρήσης, με τη λογική ότι έχουμε να κάνουμε με ασθενείς και όχι με εγκληματίες, είναι απαραίτητα μέτρα για την άμβλυνση του προβλήματος" καταλήγει η ανακοίνωση.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass