Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΔΕ Φυλακών Λάρισας

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2013 20:23 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:03
Στην τελετή αποφοίτησης των εκπαιδευόμενων του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας, που λειτουργεί στις Φυλακές, βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ηρώ Διώτη και Δημήτρης Γελαλής, όπου παρακολούθησαν και την παράσταση που ανέβασαν εκπαιδευτικοί και εκπαιδευόμενοι.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, οι βουλευτές μεταξύ άλλων τόνισαν:
«Ο θεσμός των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, γενικά, εφαρμόζεται στο πλαίσιο της καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού ενηλίκων που έχουν απομακρυνθεί από τη βασική εκπαίδευση και δε διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα και δεξιότητες ώστε να προσαρμοστούν στις σύγχρονες επαγγελματικές απαιτήσεις. Ειδικότερα όμως, τα ΣΔΕ που λειτουργούν σε 7 Φυλακές της χώρας, είναι μία “ανάσα” για τους κρατουμένους, αφού πέρα από τις γνώσεις που τους προσφέρουν, τους βοηθούν να περάσουν γρήγορα και δημιουργικά τον χρόνο εγκλεισμού τους.
Η κυβέρνηση δυστυχώς, από το 1998 που ξεκίνησε ο θεσμός, παρά τις εξαγγελίες των εκάστοτε υπουργών Παιδείας, κάνει ό,τι μπορεί για να τα υποβαθμίσει, είτε μην αποστέλλοντας εγκαίρως εκπαιδευτικούς, είτε μην παρέχοντας τις υποδομές που θα έπρεπε να έχουν. Σαφώς, η ακαταλληλότητα των χώρων, ο περιορισμένος χρόνος, οι μεταγωγές, η έλλειψη βιβλιοθηκών και συμβούλων μόρφωσης, δεν δημιουργούν ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους για την εκπαιδευτική διαδικασία. Το έργο των ΣΔΕ όμως, ιδιαίτερα των σχολείων των φυλακών, δεν μπορεί να είναι αποσπασματικό και απαιτεί συνέχεια και συνέπεια.
Για την Αριστερά, η ανθρώπινη ανάγκη για εφ’ όρου ζωής πρόσβαση στη πολύπλευρη γνώση, χρειάζεται να εξασφαλίζεται από την Πολιτεία ως κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα. Ειδικά σε ό,τι αφορά στα ΣΔΕ Φυλακών, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η επανασύνδεση κρατουμένων με την κοινωνία (οικογένεια, τοπική κοινότητα, επαγγελματικούς χώρους) βασίζεται σε δύο κυρίως πυλώνες: την εκπαίδευση και την εργασία.
Θεσμοί, όπως τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, μπορούν να συμβάλλουν στην άρση κοινωνικών και χωρικών φραγμών στη βάση των αρχών της ισότητας και της χειραφέτησης. Γι’ αυτό και η δουλειά που γίνεται μέσα εδώ, στο 2ο ΣΔΕ Φυλακών Λάρισας, είναι πάρα πολύ σημαντική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα βρεθεί αρωγός και συμπαραστάτης τέτοιων προσπαθειών εκ μέρους των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευομένων και θα πολεμήσει όποια προσπάθεια υποβάθμισης του θεσμού" κατέληξαν οι βουλευτές.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass