ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ»

Οι μαθητές της Λάρισας επισκέπτονται το Μνημείο – Μουσείο του Ιπποκράτη

* Ο Δήμος εξοπλίζει το Μουσείο που επισκέφτηκαν και φοιτητές της Ιατρικής

Δημοσίευση: 26 Νοε 2015 8:16

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα επισκέψεων μαθητών της Λάρισας στο Μνημείο του Ιπποκράτη, που προωθεί ο Σύλλογος «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα».

Αυτή τη φορά πρωτοβουλία πήραν και επισκέφτηκαν τα Μνημείο και τον Μουσειακό χώρο που βρίσκονται εκεί τα 1ο και 26ο Νηπιαγωγεία της Λάρισας.

Πρόκειται για τα νηπιαγωγεία της συνοικίας του Ιπποκράτη που λειτουργούν σε μικρή απόσταση από το μνημείο. Οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τα εκθέματα του μουσείου στα παιδιά.

Για πρώτη φορά τη φετινή σχολική χρονιά μετά από αίτημα του συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» ο Δήμος Λαρισαίων τοποθέτησε θρανία και καρέκλες. Έτσι τα παιδιά μπόρεσαν να καθίσουν και να συζητήσουν με τους εκπαιδευτικούς για ό,τι γνώρισαν στη μικρή περιήγησή τους στον κόσμο του πατέρα της Ιατρικής που έδωσε και το όνομά του στη συνοικία τους.

Στην επίσκεψη παρευρέθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας καθώς και φοιτητές από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οι οποίοι ενδιαφέρονται να μελετήσουν τα εκθέματα του μουσείου που αφορούν την Ιατρική Επιστήμη έτσι ώστε να συνεισφέρουν στη μελέτη, την έρευνα και την προβολή του έργου του Ιπποκράτη.

Οι νηπιαγωγοί που συνόδευαν τα παιδιά ήταν η Στυλιανή Ρούστα και η Ιωάννα Φάππα από το 1ο και Αρετή Φούντα από το 26ο Νηπιαγωγείο.

Ας σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη επίσκεψη για τη φετινή σχολική χρονιά μαθητών από σχολεία που μετέχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον Ιπποκράτη. Το σχολικό έτος 2015-16 συμμετέχουν 15 συνολικά σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο και Λύκειο).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass