ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ ΧΘΕΣ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

«Σίριαλ» με φοιτητικές εκλογές στο ΤΕΙ

* Υπήρξε διαφωνία για τον τρόπο διεξαγωγής τους

Δημοσίευση: 27 Νοε 2015 0:53

 

Διαφωνία προέκυψε μεταξύ μελών του Συλλόγου των Φοιτητών –τριών των Εστιών του ΤΕΙ Θεσσαλίας και του προέδρου της Εφορείας της Φοιτητικής Μέριμνας του ιδρύματος, για θέμα που αφορά στη διαδικασία διενέργειας εκλογών εκπροσώπου των φοιτητών στο συμβούλιο της Εφορείας, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν εκλογές, που είχαν οριστεί να γίνουν αρχές Νοεμβρίου.

Με τη διαφωνία να φρενάρει τη διεξαγωγής τους, το θέμα κατέληξε χθες στην έκτακτη συνεδρίαση της συνέλευσης του ΤΕΙ, όπου έγιναν παρεμβάσεις τόσο από τον πρόεδρο της Εφορείας, όσο και από την πλευρά των φοιτητών των εστιών, για να ληφθεί η απόφαση να οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής τους, με συστάσεις της διοίκησης του ιδρύματος όσον αφορά στη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Η απόφαση της διοίκησης του ΤΕΙ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ιδρύματος κ. Γούλα, είναι πως θα εκδοθεί σύντομα ανακοίνωση για εκδήλωση ενδιαφέροντος από φοιτητές που επιθυμούν να συγκροτήσουν την εφορευτική επιτροπή των εκλογών και με κλήρωση θα επιλεγούν τρεις από αυτούς. Ακολούθως στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου των φοιτητών στο συμβούλιο της Εφορείας των εστιών, θα κατατεθεί ενιαίο ψηφοδέλτιο φοιτητών, απ΄ όπου θα αναδειχθεί εκπρόσωπος αυτός που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους.

Από την άλλη, χθες ο Σύλλογος Φοιτητριών-τών των Εστιών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, προχώρησε σε εκλογές για νέο διοικητικό συμβούλιο και ανάδειξη εκπροσώπου του, στο συμβούλιο της Εφορείας των εστιών του ιδρύματος.

Όπως εξηγεί ο κ. Γούλας, οι δύο αυτές διαδικασίες είναι ανεξάρτητες, καθώς ο εκπρόσωπος στην Εφορεία Φοιτητικής Μέριμνας, αναδεικνύεται από τη συμμετοχή όλων των φοιτητών του ιδρύματος (που είναι 500 άτομα) και όχι από τις εκλογές ενός συλλόγου.

Από την άλλη όμως μέλη του Συλλόγου Φοιτητών-τριών των Εστιών, υποστηρίζουν πως:

«Με βάση τον υπάρχοντα κανονισμό για την ανάδειξη εκπροσώπου, που προβλέπεται στο άρθρο 2 παράγραφος δ, αναγράφει το εξής: «Η Εφορεία της Φοιτητικής Εστίας Λάρισας είναι πενταμελής, η οποία συγκροτείται με απόφαση της Συνέλευσης του ΤΕΙ Θεσσαλίας και περιλαμβάνει: …Ένας φοιτητή της Εστίας που εκλέγεται με ψηφοφορία η οποία διενεργείται μεταξύ των στεγαζόμενων φοιτητών».

Επίσης πουθενά δεν προκύπτει το πώς διενεργείται η εκλογική διαδικασία.

Το ότι γίνεται λόγος για εντολή προέδρου του ΤΕΙ πάνω στη διαδικασία και τον ορισμό εφορευτικής επιτροπής, δεν προκύπτει με βάση ανάλογο έγγραφο. Αντιθέτως προκύπτει ότι ο εκπρόσωπος εκλέγεται με ψηφοφορία η οποία διενεργείται μεταξύ των στεγαζόμενων φοιτητών».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass