ΔΑΚΕ «Ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται»

Δημοσίευση: 30 Νοε 2015 18:49

 

Στις ΣΥΝΕΚ απαντά η ΔΑΚΕ Λάρισας με ανακοίνωσή της ως εξής: «Οι συνάδελφοι των ΣΥΝΕΚ ή δεν κατανοούν το περιεχόμενο των ανακοινώσεων της ΔΑΚΕ ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει γύρω τους.

Από πότε συνάδελφοι των ΣΥΝΕΚ το “ανατροπή πολιτικής κεφαλαίου ,ΕΕ , ΔΝΤ “ είναι συνώνυμο του “η ΔΑΚΕ ενάντια στην Ε.Ε.” γενικότερα , για το οποίο τόσο άστοχα κάνετε λόγο;

Προφανώς και έχετε χρεία φιλολογικής βοήθειας εκτός και εάν αυτό το κομμάτι ανήκει σε μία από τις συνιστώσες σας, οπότε ίσως δεν είναι εφικτή.

Προς ενημέρωση τους λοιπόν τονίζουμε πως τασσόμαστε ενάντια σε οποιονδήποτε ασκεί πολιτικές μνημονίων και τον καταγγέλλουμε. Η ΔΑΚΕ ήταν ,είναι και θα συνεχίσει να είναι υπέρμαχος μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα στηρίζει πραγματικά τα κράτη-μέλη και τους πολίτες της. Είναι αδιανόητο για εμάς μια πορεία της Ελλάδος εκτός Ευρώπης.

Συνεχίζουν να εκτίθενται οι συνάδελφοι των ΣΥΝΕΚ   λέγοντας πως στην ΕΛΜΕ “προτείνονται κείμενα με απόλυτη παραταξιακή και κομματική άποψη”. Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται.

Ποιοί το λένε αυτό; Αυτοί που πέραν κάθε συνδικαλιστικής δεοντολογίας πριν λίγους μήνες (28/4/2015) , θολωμένοι από την προσπάθεια στήριξης της κυβέρνησης των νεοεθνοσωτήρων της Αριστεράς, στήριξαν με θέρμη , πράξεις, τοποθετήσεις και ανακοινώσεις ,την υφαρπαγή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των χρηματικών αποθεματικών του Δημοσίου και των ΟΤΑ! Ο ορισμός του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Αυτό και αν θα θυμούνται οι συνάδελφοι για καιρό.

Όσο για την παρουσία της ΔΑΚΕ στις πορείες της 17ης Νοεμβρίου και τα σχόλια των ΣΥΝΕΚ ταιριάζει απόλυτα το “εδώ ο κόσμος καίγεται (σε λίγο θα φορολογηθεί ακόμη και ο αέρας που αναπνέουμε) και οι ΣΥΝΕΚ παίρνουν παρουσίες στις πλατείες”!

Ασκούν κριτική στο ότι όλες οι άλλες παρατάξεις με υποχωρήσεις, αλλά με μεγάλη θέληση, έβγαλαν κοινή ανακοίνωση, χωρίς αυτούς. Ποιος λοιπόν υπερασπίζεται την ενότητα, οι πολλοί ή ο ένας συνάδελφοι των ΣΥΝΕΚ; Εκτός και αν ο βαθύτερος σκοπός τους ήταν η ΕΛΜΕ να μην προχωρήσει σε ανακοίνωση για το Πολυτεχνείο, κάτι που θα πρόσφερε τα «μέγιστα» στο κίνημα.

Μιλούν για τρίτη διασπαστική πορεία. Ποια είναι η τρίτη διασπαστική πορεία; Η πορεία των φοιτητών για την επέτειο του Πολυτεχνείο ή του Δήμου; Η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ την Τρίτη 3/11/2015, για τους έχοντες μνήμη χρυσόψαρου, ήταν ομόφωνα όχι στο κάλεσμα του Δήμου, συμμετοχή στην πορεία των φοιτητών και κατάθεση στεφάνου από την πρόεδρο του Δ.Σ.. Η «συνεννόηση» λοιπόν των τριών παρατάξεων, ήταν απόφαση του Δ.Σ. από τις 3/11/2015. Οι ενωτικές ΣΥΝΕΚ γιατί δεν σεβάστηκαν την απόφαση του Δ.Σ. και γιατί συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που οι ίδιοι ψήφισαν όχι στις 3/11/2015;

Αντιδρούν οι ΣΥΝΕΚ γιατί δεν υιοθετούνται οι ανακοινώσεις τους από το υπόλοιπο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Δεν έχουν ακούσει πως στο συνδικαλισμό και στη δημοκρατία γενικότερα ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας;

Τόσο πολύ τους ενοχλεί αυτό; Ξεχνούν πόσο “υπάκουοι” ήταν στις ομόφωνες αποφάσεις της ΕΛΜΕ κατά την περίοδο της “ψευτοανατροπής”.

Γιατί συνάδελφοι των ΣΥΝΕΚ οι “ετερόκλητες” παρατάξεις πρέπει πάντα να διαφωνούν; Απαγορεύεται να συμφωνούν; Προωθείτε νέα συνδικαλιστικά ήθη με τη δεύτερη φορά Αριστερά; Όσο για το άλλο μισό σας στο ΠΥΣΔΕ(Παρεμβάσεις) δε θα θέλαμε να μας συνδέετε ούτε για αστείο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass