ΓΙΑ ΤΗΝ 3Η ΑΕΡΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ 4Η ΟΜΑΔΑ ΔΑΣΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Γνωριμία με την νοηματική γλώσσα

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2015 14:22

 

Άραγε, πόσο εύκολο είναι να συνεννοηθείς χωρίς να μιλάς; Μόνο με χειρομορφές για παράδειγμα. Αυτό δοκίμασαν λοιπόν και οι πρόσκοποι της 3ης Ομάδας Αεροπροσκόπων και 4ης Ομάδας Δασοπροσκόπων Λάρισας το περασμένο Σάββατο. Φυσικά, σε αυτή τη δραστηριότητα βοήθησε και ένας ειδικός συνεργάτης, δάσκαλος της νοηματικής γλώσσας και κωφός εκ γενετής, Θανάσης Ρέτζιος. Την επικοινωνία του δασκάλου με τους προσκόπους στην αρχή είχε αναλάβει η σύζυγός του κ. Λία Ρέτζια καθώς όμως περνούσε η ώρα οι πρόσκοποι κατανοούσαν καλύτερα τη νοηματική γλώσσα, τις κινήσεις και τις εκφράσεις του δασκάλου, ενώ έμαθαν τη διεθνή χειρομορφή της αγάπης και δοκίμασαν να πουν τα ονόματά τους στην νοηματική . Το αποτέλεσμα ενδιαφέρον. Όπως και ενδιαφέρον ήταν το ανέκδοτο που είπε ο δάσκαλος, με όλους τους προσκόπους να το καταλαβαίνουν.

Στη συνέχεια , οι πρόσκοποι είπαν τις κραυγές τους στη νοηματική, και ο Θανάσης με τη Λία διόρθωναν τυχόν λάθος κινήσεις, προσπαθώντας να τους τονώσουν τη φαντασία, ώστε να είναι πιο εύκολο για αυτούς να κατανοήσουν τη νοηματική γλώσσα. Εκτός από τις κραυγές όμως, οι πρόσκοποι έδειξαν και τραγούδησαν ένα προσκοπικό τραγούδι στη νοηματική γλώσσα.

Το «κερασάκι» στη δράση ήταν ένα απόφθεγμα του ηθοποιού Θανάση Βέγγου, «Τι είναι ευτυχία», όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι, «έπρεπε να γεράσω αγόρι μου, για να μάθω τι είναι ευτυχία. Τελικά ευτυχία είναι ένα ζευγάρι χέρια, δύο χέρια» το οποίο το έδειξε ο Θανάσης Ρέτζιος στη νοηματική γλώσσα. Αυτό αντιπροσώπευε το νόημα και την ουσία της δράσης των προσκόπων, ότι δηλαδή κανείς δεν είναι διαφορετικός όταν όλοι μπορούμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα. Έτσι και οι κωφοί , μπορούν και μιλάνε, με έναν ίσως λίγο πιο διασκεδαστικό τρόπο από ότι ο υπόλοιπος κόσμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass