ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ:

Δεν είναι η οικονομία, αλλά το προσφυγικό

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2016 1:35

 

ΑΘΗΝΑ

Το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η ΕΕ δεν είναι η οικονομία αλλά το προσφυγικό, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με τον Γερμανό Υπουργό Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τη στάση της Μέρκελ στο θέμα, υπογραμμίζοντας το πολιτικό κόστος για εκείνη και επισήμανε, ότι οι πραγματικοί ηγέτες διαλέγονται με την ιστορία και όχι με την συγκυρία, και όπως είπε, η κ. Μέρκελ το γνωρίζει πολύ καλά αυτό.

Συνεχίζοντας, διαβεβαίωσε τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών ότι η Ελλάδα σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, πάρα πολύ σύντομα.

Από εκεί και πέρα, σημείωσε, η Ελλάδα έχει το δικαίωμα αλλά και το χρέος απέναντι στον λαό της-που πολλά έχει υποστεί- να ζητά την αλληλεγγύη της ΕΕ για την επίλυση του προβλήματος.

Σχετικά με την στάση της Τουρκίας, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι πρέπει να εκπληρώσει και τις δικές της υποχρεώσεις με τρόπο που ταιριάζει στις αρχές και τις αξίες της ίδιας της Ευρώπης και χαρακτήρισε αδιανόητο ορισμένες τουρκικές αρχές να συνεργάζονται με διακινητές, να εκμεταλλεύονται τον άνθρωπο. Και αυτό δεν είναι ένας απλός ισχυρισμός, ανέφερε, υπάρχουν στοιχεία, και ορισμένα από αυτά έχουν δει το φως από σημαντικά ΜΜΕ του γερμανικού Τύπου.

Σχετικά με τη φύλαξη των συνόρων, ο κ. Παυλόπουλος, τόνισε ότι τα σύνορα αυτά είναι και σύνορα της ΕΕ. Η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορα αυτά και δεν είναι νοητές, όπως κάποιοι θέλησαν να πουν, κοινές περιπολίες με την Τουρκία. Αντιθέτως, σημείωσε, έχουμε ανάγκη από την κοινή προσπάθεια όλων των κρατών της ΕΕ και κυρίως από τον FRONTEX, ο οποίος πιστεύουμε ότι πρέπει να εξελιχθεί το ταχύτερο δυνατό, σε Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή.

Ο Ντε Μεζιέρ υπογράμμισε την ανάγκη για μείωση του αριθμού των προσφύγων, γιατί όπως είπε, αν παραμείνουν στο επίπεδο του 2015, θα τεθεί σε κίνδυνο και η Σένγκεν και η Ευρώπη.

Ανέφερε ότι ήρθε με τον Γάλλο ομόλογό του για να προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα, ώστε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σχετικά με τα hotspots και την καταγραφή.

Συμφώνησε, επίσης, με τον Πρόεδρο στην ανάγκη δημιουργίας Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής και σημείωσε ότι πρέπει κάπως να συμφιλιώσουμε εθνικά συμφέροντα και την ευρωπαϊκή εντολή σχετικά με την Ακτοφυλακή, και κατέληξε λέγοντας: «Όσο είναι δυνατόν, εμείς θα προσπαθήσουμε για μια κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση του θέματος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass