ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΘΕΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Απόσυρση του σχεδίου για ασφαλιστικό ζητά η ΝΔ

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2016 1:03

 

ΑΘΗΝΑ

Παρέμβαση για το ασφαλιστικό έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, σε δήλωσή του, καλεί τον πρωθυπουργό να αποσύρει αμέσως το σχέδιό του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει πως είναι φανερό σε όλους ότι η κοινωνία είναι απέναντι στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, καθώς πλήττεται η οικονομία και η ίδια η υπόσταση πολλών επαγγελματικών κλάδων χωρίς να λύνεται το πρόβλημα.

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποσύρει αμέσως το σχέδιό του προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση και να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος από την αρχή με τους κοινωνικούς φορείς» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης στη δήλωσή του.

Απάντηση από την κυβέρνηση

Με μια σκληρή ανακοίνωση απαντά το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με την πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

«Η απαίτηση του Προέδρου της ΝΔ να αποσυρθούν οι κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό, είναι ένδειξη απόλυτης ανευθυνότητας και προκλητικότητας. Ο κ. Μητσοτάκης μάχεται στα λόγια τον λαϊκισμό, ενώ στην πράξη επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις πιο ακραίες εκδοχές του», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει:

«Ας έχει όμως υπ' όψη του ότι από την κοινωνία θα κριθεί για τις προτάσεις του. Και μέχρι σήμερα, οι μόνες προτάσεις που έχουμε ακούσει από τον κ. Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό, είναι:

1. Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις.

2. Συμψηφισμός των οφειλών στον ΟΓΑ με τις αγροτικές επιδοτήσεις.

3. Μείωση συντάξεων σε κάποια ταμεία, τα οποία αποφεύγει να κατονομάσει.

4. Μείωση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων».

Απάντηση ΝΔ

«Οι πολιτικές και οι πρακτικές του κ. Τσίπρα δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, δημιουργούν πολλά περισσότερα και εκρηκτικότερα», απάντησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ είπε πως είναι πια φανερό αυτό και πως «ο κ. Τσίπρας δεν καταλαβαίνει ούτε αυτό που όλοι οι Έλληνες βλέπουν».

«Ας το καταλάβει έστω και αργά. Και ας αλλάξει επιτέλους πορεία», πρόσθεσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass