ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΦΥΛΑΚΩΝ ΠΡΟΣΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΝΟΨΕΙ «ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ»

Μητρόπολη πλήρωσε για να σώσει... «ιερές» καταθέσεις!

* Έστειλαν 6.000 ευρώ στα ΕΛΤΑ Λάρισας και μετά αναρωτήθηκαν αν πρόκειται για απάτη

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2016 0:18

 

Μία υπόθεση απάτης ερευνά η Διεύθυνση Αστυνομίας Γρεβενών, με θύμα... μια Μητρόπολη της Μακεδονίας η οποία δέχθηκε να καταβάλει το ποσό των 12.000 ευρώ προκειμένου να σωθούν οι τραπεζικές της καταθέσεις, από επικείμενο «κούρεμα» των καταθέσεων.

Η απάτη με το πρόσχημα του κουρέματος καταθέσεων είναι γνωστή από καιρό στις διωκτικές αρχές αλλά ελάχιστοι θα φαντάζονταν πως, ιερωμένοι θα δεχόντουσαν να συμφωνήσουν με άγνωστο προκειμένου να σωθούν οι καταθέσεις που κατά τα φαινόμενα, διαθέτει η εν λόγω Μητρόπολη σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ο άγνωστος άνδρας που έπεισε τους εκπροσώπους της Μητρόπολης να σώσουν τις... «ιερές» καταθέσεις φυσικά και δεν ήταν τραπεζικός υπάλληλος όπως τους συστήθηκε αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», πρόκειται για κρατούμενο των Φυλακών Πάτρας.

Όταν η Μητρόπολη αντιλήφθηκε την «ιερή απάτη» κατήγγειλε την υπόθεση στην ΕΛ.ΑΣ., με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Γρεβενών να ζητά τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας να συλλαμβάνουν έναν 40χρονο άνδρα ο οποίος εισέπραξε την επιταγή μέσω των ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κρατούμενος των Φυλακών επικοινώνησε τηλεφωνικά προχθές το πρωί με τη Μητρόπολη και τους συστήθηκε ως διευθυντής τράπεζας. Ο τραπεζικός «διευθυντής» γνωρίζοντας ότι επίκειται... «κούρεμα» των καταθέσεων προσφέρθηκε να «βοηθήσει» τη Μητρόπολη να σώσει τις καταθέσεις της, από διάφορες τράπεζες που βρίσκονται σήμερα σε έναν... ασφαλή λογαριασμό!

Ιερωμένοι πίστεψαν τον υποτιθέμενο τραπεζικό διευθυντή που για να «βοηθήσει» απαίτησε το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ. Έτσι ιερέας έλαβε, τηλεφωνικά πάντα, οδηγίες για να καταθέσει δύο επιταγές ύψους 6.000 ευρώ η κάθε μία, που θα παραλαμβάνονταν η πρώτη από τα ΕΛΤΑ της Λάρισας και η δεύτερη από υποκατάστημα των ΕΛΤΑ σε περιοχή της Πελοποννήσου.

Η πρώτη επιταγή κατατέθηκε σε όνομα δικαιούχου στη Λάρισα ο οποίος εισέπραξε το ποσό αλλά προτού κατατεθεί και η δεύτερη επιταγή, ιερείς απευθύνθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Γρεβενών να ζητούν τη συνδρομή συναδέλφων τους, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας.

Έτσι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας συνέλαβαν τον 40χρονο άνδρα που εισέπραξε την επιταγή, ενώ από την ΕΛ.ΑΣ. ερευνάται το ενδεχόμενο αν ο συλληφθείς συνδέεται πράγματι με την απάτη. Ο 40χρονος, που αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών, επέστρεψε τις 6.000 ευρώ στην ΕΛ.ΑΣ. που με τη σειρά της θα τα αποδώσει στη μακεδονική Μητρόπολη.

ΜΟΝΕΣ

Σημειώνεται πως το περασμένο καλοκαίρι όταν στην επικαιρότητα κυριαρχούσε η φημολογία για «κούρεμα» των καταθέσεων, απατεώνες – όπως αποδείχθηκε από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας - παριστάνοντας τα τραπεζικά στελέχη, είχαν εξαπατήσει ιερωμένους των Γρεβενών και της Λάρισας. Με ιερείς και μοναχές να τους καταβάλλουν χρήματα μέσω των ΕΛΤΑ για να «σώσουν» τις ατομικές τους, τραπεζικές καταθέσεις.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass