ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Αντιμέτωποι κάτοικοι και ΜΑΤ στα Διαβατά

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2016 19:44

ΑΘΗΝΑ

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν την εμφάνισή τους τα ξημερώματα στην πύλη του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, γεγονός που οδήγησε σε άμεση κινητοποίηση τη δημοτική Αρχή και τους κατοίκους της περιοχής που αντιδρούν στη μετατροπή του χώρου σε κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων.

Ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος, μιλώντας το πρωί στο «Πρακτορείο fm» και στην εκπομπή «ΠΑΡΑδημοτικά στους 104,9» υποστήριξε πως οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εμπαιγμό.

«Θεωρούμε εμπαιγμό αυτό που έκανε η κυβέρνηση. Μία εβδομάδα συζητάμε για εναλλακτικές προτάσεις όσον αφορά τα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων και αντί του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου όλοι οι δήμαρχοι προτείναμε άλλους έξι χώρους στη Θεσσαλονίκη. Την απόφαση επικύρωσαν όλοι οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ο γγ Μεταναστευτικής Πολιτικής δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τις προτάσεις μας στην κυβέρνηση», δήλωσε ο κ.Φωτόπουλος.

«Αντ' αυτού απάντησαν με ΜΑΤ. Φαίνεται πως κορόιδευαν την τοπική κοινωνία και τους δημάρχους. Εμείς δεν θα αφήσουμε τις αποφάσεις όλων των δημάρχων να πάνε στράφι. Η λύση του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου είναι ακατάλληλη», πρόσθεσε ο δήμαρχος Δέλτα.

Η πρόσβαση στο στρατόπεδο έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο σημείο της Συμμαχικής Οδού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass