ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ

Κλείνουν πολύ σύντομα αξιολόγηση, χρέος και προσφυγικό

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2016 19:45

ΑΘΗΝΑ

«Πολύ σύντομα» θα κλείσουν οι προκλήσεις της αξιολόγησης, του χρέους και του προσφυγικού και, μόλις συμβεί αυτό, «η Ελλάδα θα έχει γυρίσει σελίδα» δηλώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής, αποσπάσματα της οποίας προδημοσίευσε η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, καλεί τους θεσμούς να πάψουν να κωλυσιεργούν, διαφωνώντας μεταξύ τους, και επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του για «καμία μείωση στις συντάξεις».

Στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, αναγνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές γης και τους απευθύνει εκ νέου πρόσκληση σε διάλογο, ώστε «να διασφαλιστούν σοβαρές βελτιώσεις». Σαφής είναι και η δέσμευσή του στην υλοποίηση του λεγόμενου παράλληλου προγράμματος, γνωστοποιώντας ποιες θα είναι οι επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

«Η διαπλοκή και το παλιό κομματικό κατεστημένο έχουν ονοματεπώνυμο» είναι, επίσης, μια χαρακτηριστική φράση του πρωθυπουργού, που κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, για «θατσερικές κατευθύνσεις» και «ταξικό μίσος», δηλώνοντας ότι «θα τον φέρνουμε όσο το δυνατόν συχνότερα στη Βουλή», προκειμένου να δημοσιοποιεί στον ελληνικό λαό τις θέσεις του αυτές.

Στηλιτεύει παράλληλα την «απελπισμένη προσπάθεια» ευρύτερων κύκλων να ξαναζεστάνουν το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης», με ακατάσχετη εκλογολογία και υποκίνηση του κοινωνικού αυτοματισμού. Απάντηση στα σχέδια αυτά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι «σα σκληρή γροθιά».

Στο κεφάλαιο των ευρωπαϊκών συμμαχιών, ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει ότι ενισχύεται σταθερά η δυναμική του μετώπου κατά της λιτότητας, εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά «πιστοποιητικά ιδεολογικής καθαρότητας». Στο προσφυγικό, το κλειδί βρίσκεται, όπως επιμένει, στην πλευρά της Τουρκίας, και εξηγεί ότι η Ελλάδα δέχθηκε την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, με ταυτόχρονη διασφάλιση σεβασμού των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Όσον αφορά το Κυπριακό, η προοπτική δίκαιης και βιώσιμης λύσης είναι κοντά παρά ποτέ, ακριβώς γιατί και οι δύο κοινότητες έχουν την αυτή βούληση. Αναδεικνύει, τέλος, τον πολυδιάστατο χαρακτήρα που έχει πλέον, η εξωτερική πολιτική της χώρας μας μέσα από συγκεκριμένα «ανοίγματα» που έγιναν τον τελευταίο χρόνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass