ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥ «AGUSTA BELL»

Τα 4 σενάρια της πτώσης του ελικοπτέρου

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2016 19:48

ΑΘΗΝΑ

Χθές και σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης κατά την τραγωδία με το Agusta Bell στην Κίναρο.

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε ότι η εξόδιος ακολουθία του Υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση θα τελεστεί το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 στις 15:30 στον Ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Μεταμόρφωση Αττικής και του Υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά θα τελεστεί την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 στις 13:00 στον Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Άρια Ναυπλίου.

Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, στις 15:00, στον Ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ίλιον θα γίνει η κηδεία του ανθυπασπιστή- ναυτίλου Ευαγγέλου Ελευθέριου.

«Το παιδί μου τώρα είναι αδερφός και γιος όλων των Ελλήνων»

Πανελλήνια συγκίνηση προκαλούν τα λόγια του πατέρα του αδικοχαμένου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού Κωνσταντίνου Πανανά.

«Το παιδί μου τώρα είναι αδερφός και γιος όλων των Ελλήνων» είπε ο χαροκαμμένος πατέρας μιλώντας το πρωί στο Mega για το γιο του, που έφυγε τόσο άδικα μόλις στα 34 του χρόνια, με ένα πολύ άσχημο παιχνίδι της μοίρας καθώς μπήκε τελευταία στιγμή στο ελικόπτερο και άφησε πίσω του ένα παιδί 4 ετών μόλις και την σύζυγό του έγκυο στο δεύτερο παιδί τους.

Αποφοίτησε δεύτερος από τη Σχολή, γιατί όνειρό του ήταν να υπηρετήσει την πατρίδα και από νωρίς αποφάσισε να φυλάξει Θερμοπύλες, είπε ο πατέρας του.

«Είμαι υπερήφανος που υπήρξε παιδί μου, έδωσε τη ζωή του για την Ελλάδα και πιστεύω πως τώρα η Παναγιά τον κρατά την αγκαλιά μαζί με τον μονάκριβό της» κατέληξε.

Μεσίστιες οι σημαίες στο Ναύπλιο

Το Ναύπλιο πενθεί τον υποπλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού Κωνσταντίνο Πανανά, που έχασε την ζωή του τα ξημερώματα της Πέμπτης στην νήσο Κίναρο.

Με εντολή του δημάρχου της πόλης Δημήτρη Κωστούρου

, κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε ένδειξη πένθους και σεβασμού στην πλατείες Καποδίστρια και Τριών Ναυάρχων, στο δημαρχείο Ναυπλίου, καθώς και στα λοιπά δημοτικά κτίρια και στους δημόσιους χώρους της πόλης.

Ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, «οι Ναυπλιείς πενθούν ένα άξιο μέλος της ναυπλιακής οικογένειας που πέρασε στο πάνθεον των ηρώων και των αθανάτων και σε ένδειξη σεβασμού κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες».

Τα τέσσερα σενάρια της πτώσης του ελικοπτέρου

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Πολεμικού Ναυτικού ερευνούν τα αίτια της τραγωδίας. Τέσσερα θεωρούνται τα επικρατέστερα σενάρια για τα αίτια της πτώσης.

Με δεδομένο ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και το πλήρωμα του Agusta Bell δεν ανέφερε κάποια βλάβη πριν πέσει, όλα δείχνουν ότι συνέβη κάτι ξαφνικό.

Έμπειροι αξιωματικοί επικεντρώνονται σε 4 πιθανές αιτίες για την πτώση του ελικοπτέρου :

- Κάποιο ξαφνικό ρεύμα ανέμου που έριξε το ΑΓΚΟΥΣΤΑ ΜΠΕΛ στο ύψωμα

- Μια αιφνίδια μηχανική βλάβη που επηρέασε καθοριστικά τη σταθερότητα του ελικοπτέρου

- Κάποια βλάβη στα όργανα ύψους του ελικοπτέρου

- Και φυσικά δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ανθρώπινο λάθος…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass