ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Μάρδας: Οι κινητοποιήσεις ζημιώνουν την οικονομία

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2016 0:49

ΑΘΗΝΑ

Η προσέλκυση ξένων επενδυτών με μείωση του χρόνου αδειοδότησης των επενδύσεων στους 6-8 μήνες μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε αναπτυξιακό δρόμο, ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας μιλώντας σε εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Φιλύρου– Χορτιάτη με θέμα: «Έξοδος από την κρίση».

Ο κ. Μάρδας κάνοντας μία επισκόπηση των δυνατοτήτων και της στρατηγικής για την έξοδο από την κρίση αναφέρθηκε και στην πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό μέσω επισκέψεων και επαφών με ξένες εταιρείες καθώς και με τη διευκόλυνση της αδειοδότησης.

Ο κ. Μάρδας επισήμανε ακόμη ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών ζημιώνουν την ελληνική οικονομία. «Το 1997 που είχαν κάνει κινητοποιήσεις οι αγρότες είχαμε μείωση των εξαγωγών της τάξης των 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Δεν μπορώ να εκτιμήσω το ύψος της ζημιάς που θα έχουμε φέτος, ξέρω όμως ότι ένας πελάτης που δεν εξυπηρετείται από τον προμηθευτή δεν ξαναγυρίζει αλλά στρέφεται σε χώρες που θα τον εξυπηρετήσουν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχολιάζοντας το θέμα του συνταξιοδοτικού για το οποίο οι αγρότες θέλουν συζήτηση από μηδενική βάση ο κ. Μάρδας είπε: «Στο θέμα του συνταξιοδοτικού υπάρχει η εισήγηση της κυβέρνησης και εκεί επάνω μπορείς να κάνεις αλλαγές ή μεταβολές και να γίνει συζήτηση. Τι σημαίνει μηδενική βάση; Είναι αστείο, δεν έχει λογική. Εδώ και 21 μέρες ακούμε ότι οι αγρότες έχουν προτάσεις οι οποίες δεν έρχονται και τώρα λένε ότι αύριο θα τις καταθέσουν».

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Εν τω μεταξύ , μεγάλη ένταση επικράτησε χθες το μεσημέρι έξω από το κτήριο της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης.

Δεκάδες αγρότες έσπευσαν να αποδοκιμάσουν τους τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παραχωρούσαν συνέντευξη τύπου.

Οργισμένοι οι αγρότες της περιοχής συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο με εκπροσώπους τους να ζητούν να συναντηθούν με τους βουλευτές.

Όπως κατήγγειλαν οι διαμαρτυρόμενοι υπήρξε μια ομάδα 10-15 ανθρώπων με πολιτικά που τους απαγόρευσαν να μπουν στο προαύλιο της περιφέρειας για να διαδηλώσουν.

Τι λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις αποδοκιμασίες

 Για τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε από αγρότες στον Έβρο, μίλησε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Έβρου, Αναστασία Γκαρά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η κ. Γκαρά υποστήριξε ότι εκτός από το επεισόδιο με τις αποδοκιμασίες στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, για αρκετή ώρα συνομίλησε με τους αγρότες και άκουσε τα προβλήματά τους.

«Κάθε κινητοποίηση έχει πολιτικά κίνητρα και πολιτικά χαρακτηριστικα. Αν από κάποιους αξιοποιούνται και χρησιμοποιούνται με μικροκομματικά συμφέροντα και μικροκομματική λογική αυτό ας το εξετάσουν οι ίδιοι» σημείωσε η κ. Γκαρά.

Για τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε μαζί με την συνάδελφό του Νατάσα Γκαρά από αγρότες στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος.

"Ήταν από μέρες παρατεταγμένα αγροτικά μηχανήματα στην είσοδο της πόλης. Όταν κατεβήκαν μας είπαν ότι έχουν μπλοκάρει το αεροδρόμιο μια ομάδα αγροτών. Πήγαμε στο γραφείο του αερολιμενάρχη και είπαμε αν είναι δυνατόν να έρθει μια αντιπροσωπεία να συζητήσουμε. Έγινε αυτή η κίνηση, ήρθαν πέντε αγρότες στο γραφείο του υπεύθυνου του αεροδρομίου. Το βασικό τους αίτημα ήταν να μην ψηφίσουμε το νομοσχέδιο" είπε στο Mega ο κ. Ρίζος.

Υπάρχει φόβος και ο φόβος είναι πάντα κακός σύμβουλος, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ερωτηθείς εάν υπήρχαν στελέχη της Χρυσής Αυγής ανάμεσα στα άτομα που τους απέκλεισαν στο αεροδρόμιο είπε:

"Δεν θα κάνω τον χωροφύλακα ούτε τον Σέρλοκ Χολμς. Εγώ εκτιμώ πολιτικά ότι αυτές οι κινήσεις δεν βοηθούν τις κινητοποιήσεις των αγροτών, στην προώθηση και την τύχη των αιτημάτων".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass