ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Επιμένει στα καταγγελίες της η εισαγγελέας Εφετών Τσατάνη

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2016 0:06

ΑΘΗΝΑ

Τις καταγγελίες που είχε κάνει κατά του υφυπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για παρεμβάσεις στο έργο της, επανέλαβε η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Όπως μετέδωσε το Mega, η εισαγγελέας έκανε λόγο για παρεμβάσεις κακουργηματικού χαρακτήρα και κατηγόρησε τον υφυπουργό ότι υπερέβη των καθηκόντων του στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν και θεωρεί πως είναι ακέραιος στη γενική του παρουσία.

Η ίδια δήλωσε πως είναι θυμωμένη και αγανακτισμένη από την υπόθεση, ωστόσο διαμήνυσε ότι δεν φοβάται, ενώ εκτίμησε ότι εξυφαίνεται σε βάρος της ένας ύποπτος ιστός αράχνης.

Η κ. Τσατάνη πρόκειται να καταθέσει εκ νέου στην Επιτροπή και την επόμενη εβδομάδα.

Προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβερνητική πλειοψηφία και την αντιπολίτευση για το αν πρέπει να παρίσταται στην Επιτροπή ως συνεργάτης, ο δικηγόρος της κ. Τσατάνη, Θέμης Σοφός.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές, επικαλούμενοι τον Κανονισμό της Βουλής, επέμειναν ότι δεν πρέπει να είναι παρών στη διαδικασία ο κ. Σοφός καθώς είναι δικηγόρος της κ. Τσατάνη.

Ο ίδιος ο κ. Σοφός, δήλωσε ότι «για λόγους ευπρέπειας», αποχωρεί και δεν θα παρίσταται ως συνεργάτης της κ. Τσατάνη για να διευκολύνει τη διαδικασία, «παρά το γεγονός ότι είναι εσφαλμένη η απόφαση της Επιτροπής».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης ζήτησε να γίνει ψηφοφορία για την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης της Επιτροπής, που έδινε τη δυνατότητα να παρίσταται ως συνεργάτης της κ. Τσατάνη ο κ. Σοφός, μετά από αίτημα της ίδιας.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι είναι θεσμικά παράλογο να υποχωρήσει η Επιτροπή και να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφασή της, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καβαδία τους κατηγόρησε για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για θέατρο του παραλόγου και προσέθεσε ότι κάποιοι δεν θέλουν να προχωρήσει η ακρόαση της κ. Τσατάνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass