Ο «παράδεισος» των αναρριχητών

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2016 9:30

ΚΑΛΥΜΝΟΣ

Σε μονοπάτια αθλητισμού και πολιτισμού κινείται η Κάλυμνος με στόχο τη μεγέθυνση της τουριστικής κίνησης.

Για μια ακόμη χρονιά φέτος, το νησί των σφουγγαράδων γίνεται πόλος έλξης αναρριχητών από όλο τον κόσμο, με αφορμή το ετήσιο Φεστιβάλ Αναρρίχησης, που θεσπίστηκε το 2000 και που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 7-8-9 Οκτωβρίου.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για τον τουρισμό o Γιώργος Χατζησμάλης, εκ μέρους της δημοτικής αρχής, υπογράμμισε ότι για άλλη μία φορά η Κάλυμνος θα γεμίσει ενέργεια και θα γίνει πόλος έλξης εκατοντάδων

-επαγγελματιών και μη- αναρριχητών. Υπολογίζεται ότι 2.700 αναρριχητές από όλο τον κόσμο θα δώσουν δυναμικό «παρών

στο νησί ενώ οι συμμετέχοντες στους αγώνες υπολογίζονται σε 500. Την παράσταση ωστόσο αναμένεται να κλέψει ο μαραθώνιος αναρρίχησης, με τις συμμετοχές να αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το νησί της Καλύμνου ζει από τώρα στο ρυθμό του φεστιβάλ και υπολογίζεται ότι την περίοδο του φεστιβάλ δεν θα πέφτει καρφίτσα». Πάντως ο κ. Χατζησμαλής σημειώνει ότι όποιος θέλει να επισκεφτεί το νησί εκείνη την περίοδο δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τη διαμονή.

Η Κάλυμνος αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο προορισμό για αναρριχητικές διακοπές. Τα κριτήρια που κάνουν την Κάλυμνο να ξεχωρίζει είναι η άριστη ποιότητα βράχων, περίπου 2.700 καλοασφαλισμένες αναρριχητικές διαδρομές, η σύντομη πρόσβαση στις αναρριχητικές διαδρομές, καθώς και τα αναρριχητικά πεδία που παρουσιάζουν ποικιλία σε βαθμούς δυσκολίας.

Παράλληλα ωστόσο με τις αθλητικές δραστηριότητες, εκείνη την περίοδο η Κάλυμνος φιλοξενεί και θεατρικά δρώμενα με θιάσους από περιοχές του Αιγαίου, που στόχο έχουν να δώσουν μια ευχάριστη και ψυχαγωγική νότα στον κόσμο που θα επισκεφτεί το νησί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass