Εν μέσω αποκαλύψεων, λήγει η προθεσμία για τη δόση της άδειας

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2016 9:09

Εκπνέει τη Δευτέρα, η προθεσμία που έχει δοθεί στους υπερθεματιστές να καταβάλουν την πρώτη δόση του ποσού για την απόκτηση μιας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Ενώ ΣΚΑΙ και Μαρινάκης (εταιρεία Alter Ego) έσπευσαν να πληρώσουν από την Παρασκευή, τα βλέμματα είναι στραμμένα στις επόμενες κινήσεις της πλευράς Καλογρίτσα.

Υπενθυμίζεται ότι για τη δεύτερη άδεια υπερθεματιστής έχει αναδειχεθεί το σχήμα Κυριακού, που θα πρέπει μέχρι το απόγευμα να καταβάλει το ένα τρίτο των 75,9 εκατ. ευρώ, ήτοι 25.300.000 ευρώ.

Επίσης το σχήμα συμφερόντων Καλογρίτσα θα πρέπει επίσης μέχρι το απόγευμα να καταβάλει 17.533.333,34 ευρώ (από τα 52,6 εκατ. ευρώ της δικής του προσφοράς) για την τρίτη άδεια.
Όπως προβλέπει η παράγραφος 8.4 της προκήρυξης, σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής οποιασδήποτε από τις επόμενες δόσεις του τιμήματος «ανακαλείται αυτοδικαίως η χορηγηθείσα άδεια».

Με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών περί πλημμελούς ελέγχου του «πόθεν έσχες» του επιχειρηματία και περί των δανείων που λάμβανε από την Τράπεζα Αττικής να ανοίγουν τη συζήτηση σχετικά με την εγκυρότητα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας καλείται τη Δευτέρα να καταβάλει το ποσό της τάξης των 18 εκατ. ευρώ.

Ήδη η ΝΔ, δια των βουλευτών της που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Εξάλλου, ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha κατέθεσε μήνυση σε βάρος του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελευθέριου Κρέτσου -ο οποίος δεν είναι βουλευτής και δεν έχει ασυλία- για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση σχετικά με το «πόθεν έσχες» Καλογρίτσα. Στο δικαστικό πεδίο, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η σύγκληση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 30 Σεπτεμβρίου. Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί καλούνται να αποφανθούν σχετικά με την συνταγματικότητα ή μη του συνταγματικού πλαισίου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass