Περικοπές και στις βουλευτικές συντάξεις

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2017 7:00

ΑΘΗΝΑ

«Οι αιρετοί αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους λοιπούς ασφαλισμένους της χώρας» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο αποσαφηνίζει, μεταξύ άλλων, ότι οι μόνες κατηγορίες συνταξιούχων του Δημοσίου που έχουν εξαιρεθεί από την εφαρμογή του νόμου, είναι αυτές που αναφέρονται ρητά στο άρθρο 4 του νέου ασφαλιστικού νόμου ν. 4387/2016.

Αυτές είναι "πολεμικές συντάξεις, συντάξεις Αντίστασης, συντάξεις λογοτεχνών-καλλιτεχνών, προσωπικές συντάξεις, συντάξεις, λόγω ανικανότητας που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα, εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης".

Το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι τα παραπάνω, σε καμία περίπτωση, δεν συνεπάγονται εξαίρεση των βουλευτών και αιρετών α’ και β’ βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Σχετικά με παραπλανητικές αναφορές στον Τύπο, αποδεικνύονται αμέσως ψευδείς» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τους ευρισκόμενους εν θητεία βουλευτές, επισημαίνει ότι δεν συντρέχει λόγος έκδοσης των συντάξεων και, ως προς τον επανυπολογισμό, πρόκειται για μία διαδικασία που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31/12/2018 και, έως τότε, θα έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος και γι’ αυτήν την κατηγορία.

Σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Εργασίας ξεκαθαρίζει ότι καμία τέτοια εξαίρεση δεν πρόκειται να υπάρξει και οι αιρετοί αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους λοιπούς ασφαλισμένους της χώρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass