Συναίνεση στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2017 8:44

Για μια τεχνολογική επανάσταση στην οποία όλοι οφείλουν να μετέχουν, καθώς και την υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων να βοηθήσουν ώστε η χώρα να επωφεληθεί στο έπακρο από τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, στην τοποθέτησή του, στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Μέτρα μείωσης κόστους εγκατάστασης υψίρρυθμων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών - Εναρμόνιση νομοθεσίας στην Οδηγία 2014/61/ΕΕ κ.α. διατάξεις» στις επιτροπές Δ.Διοίκησης, Δ. Τάξης και Δικαιοσύνης και Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής του με ευρεία πλειοψηφία, (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ) και κατά πλειοψηφία στα άρθρα του και αύριο εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια με τη διαδικασία του επείγοντος.

Ο αρμόδιος υπουργός Ν. Παππάς δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει μία μοναδική ευκαιρία, μέσω της ανάπτυξης των συγκεκριμένων δικτύων να δικαιώσει τις προσδοκίες και να καταστεί κόμβος τηλεπικοινωνιών, μεταφορών και οδικών δικτύων στην ευρύτερη περιοχή. «Η χώρα βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο στον χάρτη», πρόσθεσε, «όπου προς τον Νότο της υπάρχουν χώρες οι οποίες από τη σταθεροποίηση και ανάπτυξή τους, μπορεί να βοηθηθεί η Ελλάδα και να αναδειχθεί σε παγκόσμιο παίκτη των οικονομικών εξελίξεων». Η βασική μας μέριμνα ωστόσο, σημείωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, είναι να μην μείνει κανείς Έλληνας και Ελληνίδα πίσω γιατί μόνο τότε η ανάπτυξη που προσδοκούμε, μέσω της ανάπτυξης αυτών των δικτύων, δεν θα είναι απλώς βιώσιμη αλλά και δίκαιη.

Ο Ν. Παππάς τόνισε ότι η Περιφέρεια, τα νησιά της χώρας και γενικότερα η επαρχία οφείλει να βοηθηθεί εξίσου από τις νέες τεχνολογίες, συμμετέχοντας στην αναγέννηση της οικονομίας. Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ πρόσθεσε ότι μιλάμε για ένα ύψιστο δείγμα Δημοκρατίας και επανέλαβε το παράδειγμά του με την έλλειψη τηλεοπτικού ψηφιακού σήματος στα χωριά της δυτικής Μακεδονίας, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα αντιδημοκρατικό και ως παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των συμπολιτών μας. Η Πολιτεία εδώ θα πρέπει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες, δυστυχώς εντός κληρονομημένων δεσμεύσεων τις οποίες πολύ θα θέλαμε να μην είχαμε, πρόσθεσε ο Ν. Παππάς, για να λυθεί το πρόβλημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass