Θα αποκατασταθεί το τέμενος Βαγιαζήτ

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2017 9:05

Τη διαβεβαίωση ότι «θα αποκατασταθεί οπωσδήποτε» η ζημιά που υπέστη το τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο από την πυρκαγιά, έδωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, που επισκέφθηκε το τέμενος για να επιθεωρήσει τις ζημιές.

«Έχουμε όλα τα στοιχεία και όλες τις πληροφορίες για να το αποκαταστήσουμε πλήρως, να το αποδώσουμε στην κοινωνία με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε, είμαστε σε ετοιμότητα και είμαστε αποφασισμένοι γι αυτό» ανέφερε η κ. Βλαζάκη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σημείωσε, δε, ότι το υπουργείο Πολιτισμού έχει ως προτεραιότητα το μνημείο, το έχει εντάξει και στα προηγούμενα χρηματοδοτικά προγράμματα και στο τωρινό, το ΕΣΠΑ 2013-2020 και έχουν προχωρήσει οι διάφορες προδιαγραφές που χρειάζονται για την οριστική μελέτη αποκατάστασης.

Η φωτιά στο τέμενος Βαγιαζήτ ξέσπασε στις 3 τα ξημερώματα. Όπως μετέδωσε το Thrakinea.gr η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, αλλά η καταστροφή είναι μεγάλη, κυρίως λόγω των εύφλεκτων υλικών.

Νωρίτερα το Αθηναϊκό Πρακτορείο είχε μεταδώσει ότι η φωτιά προκλήθηκε από σπίθα οξυγονοκόλλησης κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης του τεμένους.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού και επρόκειτο να ολοκληρωθούν εντός του έτους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass