ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ

Στο διάστημα με τη σημαία του ΠΑΟΚ

Δημοσίευση: 21 Απρ 2017 11:25

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ο ποντιακής καταγωγής κοσμοναύτης, Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος αναχώρησε χθες στις 10.13 ώρα Μόσχας για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έχοντας μαζί του δύο σημαίες, την ελληνική και αυτή του ΠΑΟΚ, καθώς και μία ποντιακή λύρα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο 58χρονος είχε βρεθεί στο Μουσείο Κοσμοναυτικής στο Ροστόφ και είχε συναντήσει τον Ιβάν Σαββίδη που του ζήτησε στο επόμενο ταξίδι του στο διάστημα, εκτός από την ελληνική σημαία και μία ποντιακή λίρα να πάρει μαζί του και μία σημαία του ΠΑΟΚ.
Αυτή είναι η πέμπτη φορά που ο βετεράνος κοσμοναύτης της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, ταξιδεύει στο διάστημα και θα παραμείνει για περίπου 4,5 μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Ο Γιουρτσίχιν εκτοξεύθηκε με πύραυλο «Σογιούζ» από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, μαζί με τον πρωτάρη 43χρονο Αμερικανό αστροναύτη Τζακ Φίσερ της NASA.
Μεταξύ άλλων καθηκόντων, ο Γιουρτσίχιν θα υποδεχθεί το Σάββατο στον ISS το φορτίο του σκάφους Cygnus της ιδιωτικής αμερικανικής διαστημικής εταιρείας Orbital ATK, το οποίο μεταφέρει και τους δύο ελληνικής κατασκευής μικροδορυφόρους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass