ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΡΟΦΟ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κουκουλοφόροι έριξαν μπογιές σε γραφεία της "Καθημερινής"

Δημοσίευση: 25 Απρ 2017 7:25

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Άγνωστοι εισέβαλαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της εφημερίδας «Καθημερινή», στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Αστυνομίας, γύρω στα δέκα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά μπήκαν στα γραφεία, τα οποία βρίσκονται στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Τσιμισκή, και πέταξαν μπογιές και φέιγ-βολάν.

Αμέσως μετά αποχώρησαν, πριν φτάσουν στο σημείο αστυνομικοί.

«Η εισβολή στα γραφεία της εφημερίδας Καθημερινή στην Θεσσαλονίκη συνιστά μια πράξη απολύτως καταδικαστέα» ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Ενέργειες που πλήττουν την έννοια της ελευθεροτυπίας δεν έχουν θέση στην πολιτική αντιπαράθεση».

Καταδικάζει η ΝΔ

Την απερίφραστη καταδίκη της για την επίθεση εκφράζει η Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας πως το περιστατικό αποτελεί άλλο ένα δείγμα έξαρσης της ανομίας και της ασυδοσίας περιθωριακών ομάδων.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως «ο κατ' ευφημισμό υπουργός Προστασίας του Πολίτη οφείλει, επιτέλους, να αναλάβει τις ευθύνες του και να βάλει τέλος στην κυβερνητική ανοχή των ταραχοποιών. Η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών είναι υποχρέωση κάθε ευνομούμενου κράτους».

Αιχμές και από το Ποτάμι

«Η επίθεση στα γραφεία εφημερίδας αποτελεί επίθεση κατά της δημοκρατίας» ανακοίνωσε το Ποτάμι. «Δεν έχει καμία σημασία αν οι δράστες δηλώνουν χουλιγκάνοι, μπαχαλάκηδες ή οτιδήποτε άλλο. Πρόκειται για φασιστική ενέργεια με στόχο την ελευθερία του Τύπου. Πέραν της αυτονόητης καταδίκης της επίθεσης στα γραφεία της Καθημερινής στη Θεσσαλονίκη καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ξαναδιαβάσει τον τίτλο του υπουργείου. "Προστασία του πολίτη" και όχι προστασία της ανομίας».

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ

Να προστατέψουν τους εργαζόμενους της ενημέρωσης, καλεί τις Αρχές το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), καταδικάζοντας την εισβολή κουκουλοφόρων.

Γνωστοποιεί επίσης ότι θα αναφέρει τη συγκεκριμένη επίθεση στην πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων. «Οι άγνωστοι που καλυμμένοι πίσω από την ανωνυμία τους κατέστρεψαν τα γραφεία ενός Μέσου Ενημέρωσης και μοίρασαν απειλές εναντίον δημοσιογράφων οι οποίοι επώνυμα διατυπώνουν τις απόψεις τους και ασκούν το επάγγελμά τους, αυτομάτως κατατάσσονται στους εχθρούς της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass