Κυριάκος: Όχι σε αλλαγή Συντάγματος για τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας

Δημοσίευση: 26 Απρ 2017 8:15

«Η Νέα Δημοκρατία δεν κρίνει αναγκαία και δεν πρόκειται να συναινέσει στην αλλαγή των άρθρων του Συντάγματος που αφορούν τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας» διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

«Η ανεξιθρησκεία και ο σεβασμός όλων των θρησκειών έχουν απόλυτη κατοχύρωση. Ως εκ τούτου, μία ουσιαστική κατάργηση του άρθρου 3 του Συντάγματος ή του Προοιμίου του Συντάγματος δεν θα πρόσφερε τίποτα ουσιαστικό» υπογράμμισε ο αρχηγός της ΝΔ ενόψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Συμεών Βολιώτης, και ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Μιλώντας για τις σχέσεις Πολιτείας - Εκκλησίας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «πρέπει να είναι σταθερές, ειλικρινείς, έντιμες, με αμοιβαίο σεβασμό στους διακριτούς ρόλους. Γι' αυτό και θα πλατύνουμε όλες τις συνέργειες μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, που μπορούν να βοηθήσουν την πατρίδα μας. Παράδειγμα, η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, η οποία μπορεί και πρέπει να είναι πολλαπλά επωφελής, καθώς και η παροχή γενναίων φορολογικών κινήτρων για όσους επιλέγουν να διαβούν τον αγαθό δρόμο της φιλανθρωπίας».

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Τη συνεργασία όλων των πολιτικών για το καλό του λαού, ζήτησε από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να ιδωθούν ξανά, να τα ξανακουβεντιάσουμε, να τα ξαναβάλουμε στο τραπέζι και όπου χρειάζεται, με σύνεση, με κατανόηση, χωρίς να δημιουργούμε πληγές, να κάνουμε τα βήματα που χρειάζονται», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος, αναφερόμενος στις σχέσεις της Πολιτείας με την Εκκλησία.

Προσέθεσε δε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ: «Οι σκέψεις σας να γίνουν κτήμα και των άλλων πολιτικών χώρων και να ακολουθήσουν οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων», ενώ επισήμανε ότι «η Εκκλησία δεν αναγκάζει κανέναν να την ακολουθήσει».

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, μίλησε επίσης, για τη φορολογία της Εκκλησίας, για την οποία είπε: «Δεν υπάρχει κανένας θεσμός που να μη φορολογείται όπως φορολογείται η Εκκλησία. Η Εκκλησία δεν φορολογείται μόνο στον λειτουργικό χώρο. Ό,τι άλλο φορολογείται τεράστια».

Τέλος, έκανε ειδική μνεία στο έργο της Εκκλησίας, το οποίο «δεν είναι ενός ανθρώπου κόπος, μπορεί να είναι σύλληψη ιδέας, σχεδιασμός, αλλά ο κόπος ο ουσιαστικός, είναι των συνεργατών αυτού του έργου, που είναι πάρα πολλοί, των εθελοντών και των ανθρώπων οι οποίοι στήριξαν και στηρίζουν οικονομικά και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο αυτή την προσπάθεια. Επομένως, είναι ένα συλλογικό έργο πολλών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass