Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Έκτακτο Συνέδριο αλλά με ενστάσεις…

Δημοσίευση: 26 Απρ 2017 9:00

Τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ εξήγγειλε η Φώφη Γεννηματά στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην οποία συμμετείχαν και κομματικά στελέχη του Κινήματος.

Η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε επίσης την μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής στον συντονιστή της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, τοποθετώντας στη θέση αυτή τον έως τώρα γραμματέα Στέφανο Ξεκαλάκη.

Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει και νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, η οποία -όπως είπε η κ. Γεννηματά- «θα αντιστοιχεί στην ενισχυμένη κοινωνική και πολιτική δυναμική μας».

Από τη συνεδρίαση απουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, ενώ επίσης δεν συμμετείχαν οι διαφωνούντες από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

Ο Στέφανος Ξεκαλάκης δήλωσε μεν ότι αποδέχεται την πρόταση της προέδρου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά για τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, αλλά διαφωνεί με τη σύνθεσή του ζητώντας να εκλεγούν οι σύνεδροι από την αρχή.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του αναφέρει «Λέω "ναι" σε ένα συνέδριο δημοκρατικό, διαφανές και ανοιχτό στην κοινωνία, όπου όλοι μα όλοι οι σύνεδροι θα είναι εκλεγμένοι από την κοινωνική βάση της παράταξης».

Ωστόσο ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ λέει «όχι»: στην επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στο καθεστώς δημιουργικής ασάφειας, στην ενοχοποίηση της διαφωνίας, στις διαρροές εναντίον συντρόφων που, όταν το ΠΑΣΟΚ έδινε τη μάχη της κοινοβουλευτικής του επιβίωσης, ήταν στη πρώτη γραμμή.

«Δεν λύνονται έτσι οι πολιτικές διαφορές στα δημοκρατικά κόμματα», επισημαίνει, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να λειτουργεί με διορισμένους. Και επικαλείται τις προβλέψεις του καταστατικού, ζητώντας από τη Φώφη Γεννηματά να συγκαλέσει τα εκλεγμένα όργανα του Κινήματος.

Ο κ. Ξεκαλάκης καταλήγει «Για να κάνουμε κανονική τη χώρα, πρέπει πρώτα να κάνουμε κανονικό το κόμμα. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να πείσουμε το λαό ότι αλλάξαμε και θα έρθουν ξανά μαζί μας οι προοδευτικοί πολίτες που σήμερα μας γυρίζουν την πλάτη. Προχωρούμε όλοι μαζί μέσα από συνεννόηση και σύνθεση των διαφορετικών πολιτικών απόψεων για να φτιάξουμε τη μεγάλη προοδευτική παράταξη που έχει ανάγκη η χώρα, ο λαός και κυρίως η νέα γενιά που βρίσκεται με το ένα πόδι στο εξωτερικό».

Η Κ.Ο.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην σημερινή της συνεδρίαση με ομόφωνη απόφαση της:

1) στηρίζει και θα αγωνιστεί για την επιτυχία του πολιτικού και προγραμματικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του κεντρικού συντονιστικού συμβουλίου μετά την εισήγηση της επικεφαλής της Φώφης Γεννηματά.

2) συμφωνεί και θα υποστηρίξει την πρωτοβουλία και την απόφαση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την διεξαγωγή έκτακτου ενωτικού συνεδρίου του κινήματος.

3) Θα συνεχίσει να συμβάλει στην επεξεργασία και την εξειδίκευση των θέσεων και των προτάσεων της παράταξης για κρίσιμα θέματα που απασχολούν την Ελληνική Κοινωνία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass