Πιτσιόρλας: Κάναμε ό,τι έπρεπε και θέλουμε συμφωνία

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2017 15:20

ΑΘΗΝΑ

«Εμείς θεωρούμε, ότι κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε, επομένως ζητούμε να ανταποκριθούν και οι άλλοι και να υπάρξει συμφωνία και για τα μέτρα για το χρέος», τόνισε σε δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη - στο περιθώριο του 28ου Money Show - ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, επισημαίνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης, καθώς «ολοκληρώνεται ο κύκλος» και «κλείνει η αξιολόγηση», είναι άμεσα να υπάρξουν αποφάσεις για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και για την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση.

«Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ήταν και είναι το απαραίτητο βήμα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε προς την έξοδο από το πρόγραμμα, να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας, να βγούμε στις αγορές και να μπούμε σε μια καινούργια φάση, φάση ανάπτυξης και προόδου για τη χώρα», είπε ο κ. Πιτσιόρλας και σημείωσε ότι «προφανώς, ήταν μια δύσκολη απόφαση» και ένας «συμβιβασμός», αλλά «κάναμε μεγάλη προσπάθεια τα δυσάρεστα να εξισορροπηθούν με θετικά μέτρα». «Πιστεύω, ότι πετύχαμε ένα αποτέλεσμα ισορροπημένο», είπε.

Σε ερώτηση για το τι προσδοκά από το Eurogroup τη Δευτέρα, ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι καθώς «ολοκληρώνεται ο κύκλος» και «κλείνει η αξιολόγηση», στόχος της κυβέρνησης είναι «να καταφέρει να υπάρξει συμφωνία για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και μπούμε και στην ποσοτική χαλάρωση». «Τότε, πραγματικά, θα έχουμε ένα σύνολο συμφωνίας, θετικό, που θα μάς επιτρέψει πραγματικά να γυρίσουμε σελίδα», σημείωσε και συνέχισε λέγοντας ότι: «Εμείς θεωρούμε, ότι κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε, επομένως ζητούμε να ανταποκριθούν και οι άλλοι και να υπάρξει συμφωνία και για τα μέτρα για το χρέος».

Επίσης, ερωτηθείς για το πότε πιστεύει ότι θα μπορεί η χώρα να βγει στις αγορές, ο κ. Πιτσιόρλας απάντησε: «Η επιδίωξη μας είναι από το 2017, να ξεκινήσουμε, σίγουρα το 2018 να σταθεροποιηθούμε στις αγορές και να δανειζόμαστε από τις αγορές και να ανεξαρτητοποιηθούμε».

Αναφορικά με το εάν το 2017 θα έχουμε θετικό πρόσημο στο ΑΕΠ, ο κ. Πιτσιόρλας υπογράμμισε: «Θεωρώ, ότι σίγουρα θα έχουμε θετικό και νομίζω ότι θα πέσουν έξω όλοι όσοι κάνουν πολύ συγκρατημένες προβλέψεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass