ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Θέσεις ομαδαρχών για Πλαταμώνα

* Στις 3 Ιουλίου η έναρξη λειτουργίας της * Θα φιλοξενηθούν και 20 παιδιά από την αδελφοποιημένη πόλη με τη Λάρισα, Ανάπα της Ρωσίας.

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2017 22:30

Εντός των ημερών αναμένεται η προκήρυξη πρόσληψης ομαδαρχών-ισσών, που θα στελεχώσουν την κατασκήνωση του Υπουργείου Παιδείας, στον Πλαταμώνα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Σωτήρη Βούλγαρη, είναι η πρώτη χρονιά φέτος που το υπουργείο έχει μεριμνήσει ώστε να κατατεθούν έγκαιρα τα απαραίτητα κονδύλια που θα καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας της κατασκήνωσης, η οποία σημειωτέων είναι μεταξύ των τριών σε όλη τη χώρα, που διατηρούνται και λειτουργούν ακόμη.

Συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια σταδιακά, έχουν κλείσει μέχρι και σήμερα οι 73 κατασκηνώσεις του υπουργείου από τις 76!

Το ότι η κατασκήνωση στον Πλαταμώνα, σε πείσμα των καιρών, διατηρεί αδιάκοπη τη λειτουργία της, αυτό οφείλεται στις πιέσεις του διευθυντή και των στελεχών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, στην εθελοντική εργασία εκπαιδευτικών, αλλά και στο «καθαρό μητρώο της», σε αντίθεση με το θολό τοπίο άλλων κατασκηνώσεων, που στο παρελθόν απασχόλησαν το υπουργείο, με τον τότε υπουργό κ. Μπαλτά, να συγκροτεί ειδική επιτροπή, για να διερευνηθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Όπως δηλώνει στην «Ε», ο κ. Βούλγαρης: «Είμαστε σε αναμονή της απόφασης για την έναρξη της διαδικασίας προκήρυξης ομαδαρχισσών-ρχών, οι οποίοι θα απασχοληθούν στην κατασκήνωση του Πλαταμώνα, δύο διαστήματα μέσα στον Ιούλιο.

Ειδικότερα η κατασκήνωση θα λειτουργήσει από 3 μέχρι τέλη Ιουλίου σε δύο δεκαπενθήμερα. Ήδη έχει αποσταλεί σε όλα τα σχολεία σχετική ανακοίνωση, για να δηλώσουν συμμετοχή όσα παιδιά επιθυμούν να φιλοξενηθούν.

Φέτος μάλιστα, μετά από αίτημα του Δήμου Λαρισαίων, θα φιλοξενηθούν και είκοσι παιδιά από την αδελφοποιημένη πόλη Ανάπα της Ρωσίας. Ο δήμος θα αναλάβει μέρος των εξόδων αυτής της αποστολής…».

Να σημειωθεί ότι τη δεκαετία του 1960, το Υπουργείο Παιδείας είχε 80 περίπου κατασκηνώσεις για τους μαθητές, σε όλη τη χώρα.

 Σταδιακά, στο πέρασμα των χρόνων μειώθηκαν στις 76, το 2014 λειτούργησαν επτά και το 2015 μόνο αυτή του Πλαταμώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου, πολλές από τις μαθητικές κατασκηνώσεις βρίσκονται στην κατοχή της Εκκλησίας και των Δήμων, ενώ κάποιες φέρεται να έχουν καταπατηθεί.

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass