ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Στοιχεία για παράνομους τίτλους σπουδών σε υπηρεσίες υγείας

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2017 20:58

Με τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό, συναντήθηκε το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.), το οποίο παρουσίασε στον υπουργό, σειρά στοιχείων που αποκαλύπτουν το σκάνδαλο με τους παράνομους τίτλους σπουδών από ιδιωτικά ΤΕΕ σε όλη την Ελλάδα και τους διορισμούς των κατόχων τους σε ευαίσθητες υπηρεσίες Υγείας.


Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: «Παραδώσαμε στοιχεία με όλες τις λεπτομέρειες λειτουργίας του πανίσχυρου παραεκπαιδευτικού κυκλώματος που ήταν υπεύθυνο για τη χορήγηση με «τιμολόγιο» από 5.000 έως 15.000 ευρώ δήθεν άριστων απολυτηρίων.
Με τα πτυχία αυτά οι γόνοι οικογενειών με ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις πριμοδοτούνταν με την υψηλότερη μοριοδότηση στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και καταλάμβαναν θέσεις στο δημόσιο.
Πολλοί από αυτούς σήμερα υπηρετούν σε δημόσιες μονάδες υγείας και πολλοί ακόμη είναι στον προθάλαμο του διορισμού, καθώς βρίσκονται στους πίνακες του ΑΣΕΠ και βρίσκονται σε εξέλιξη διαγωνισμοί πρόσληψης».
Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας τόνισαν ότι «το παραεκπαιδευτικό κύκλωμα που είχε στηθεί με τη συνεργασία αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστικών στελεχών, τη συνέργεια υπηρεσιακών παραγόντων και τη σιωπηρή ανοχή των τοπικών κοινωνιών είναι μια μικρογραφία του παρασιτικού και σάπιου πελατειακού συστήματος της Μεταπολίτευσης.
Επειδή βρισκόμαστε σε αναμονή της έκδοσης Υπουργικής Απόφασης για την διενέργεια της επανεξέτασης των κατόχων των παράνομων τίτλων, η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου Υγείας για να ολοκληρωθεί η κάθαρση στον χώρο.
Ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε τη συμφωνία του με το πολιτικό πλαίσιο που έθεσε η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο να αποκατασταθούν συνθήκες διαφάνειας και νομιμότητας στον δημόσιο βίο. Τόνισε κατηγορηματικά ότι θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να μην υπάρξει κανένας νέος διορισμός κατόχων παράνομων τίτλων στη δημόσια Υγεία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass